2018-11-19-Best-practice-for-innovative-udbud---.jpg

Best practice for innovative udbud

Region Syddanmark skal sammen med en række partnere i EU gentænke, hvordan det offentlige bedst indkøber innovative løsninger til sundhedssektoren.

’Consortium for Europe-wide Innovative Procurement of Health’ (EURIPHI) er et nyt EU-støttet initiativ, der skal gentænke, hvordan det offentlige bedst indkøber løsninger til sundhedssektoren. I første omgang med fokus på indkøb af nye løsninger til hurtigere diagnoser af smitsomme sygdomme. 

- Formålet er at kigge på ’best cases’ på området og se, hvordan man kan lave en guide til innovative indkøb, forklarer Marie Hardt Schønnemann, der er fundingskonsulent ved Region Syddanmark. 

Målet er at skabe et europæisk netværk for offentlige indkøbere, læger, sosu-ledere, patienter og forsikringsselskaber, der sammen kan identificere fremtidens behov og mangler - og initiere udbud og udvikling af egnede løsninger på området. Marie Hardt Schønnemann håber desuden, at samarbejdet tager skridtet videre og giver mulighed for også at teste, hvordan man rent faktisk gennemfører innovative indkøb. 

Region Syddanmark er en blandt 25 partner fra Belgien, Storbritannien, Tyskland, Luxembourg, Sverige, Italien, Spanien og Frankrig, som deltager i konsoritet. Desuden deltager en række organisationer fra Bruxelles. 

- Der er nogle gamle venner med. Det er mennesker vi er vant til at arbejde med i sådanne projekter. På længere sigt er det godt at komme ind og få netværk og møde nye partnere, siger Maria Hardt Schønnemann. 

Hun ser stor stor værdi i at deltage i konsortiet. Både i forhold til videndeling og inspiration omkring hvad andre gør. Som udstillingsvindue for Region Syddanmarks egne løsninger. Og ikke mindst som et skridt på vejen til at komme med i andre Horizon-projekter og møde nye samarbejdspartnere.   

- Vi går ind i et stærkt konsortium med ‘integrated care’ som vores hovedfokus. Men vi har også fokus på de infektionssygdomme man kan få på sygehusene, siger Maria Hardt Schønnemann.

EURIPHI-konsortiet har opnået positiv evaluering til EU-støtte, som en Coordination and Support Action (CSA) under Horizon 2020. Projektet løber fra januar 2019 til juni 2020.

Link til kilde

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png