2018-11-13-Når-gode-ideer-opstår-i-sprint-.jpg

Når innovative ideer opstår i sprint

Studerende fra Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet var i begyndelsen af november samlet i Aarhus til en intensiv dyst om innovative løsninger på to af FN’s verdensmål: Sundhed og Trivsel og Bæredygtige byer. Welfare Tech var med.

FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling er for alvor ved at bide sig fast i den offentlige debat. Det lod sig også mærke, da It-vest afholdt den første Cand.it. Case Competition på dansk jord. 

Over halvandet døgn præsterede 40 særdeles engagerede, nysgerrige og målrettede cand.it-studerende at nå fra idé til koncept med projekter inden for verdensmål #3: Sundhed og trivsel, og verdensmål #11: Bæredygtige byer og lokalsamfund. 

- Det var spændende at se de interessante løsningsforslag på verdensmålene 3 og 11. På bare 30 timer kom de studerende fra udfordring til kvalificeret, velovervejet og innovativ ide. De kom med skarpe præsentationer med forretningsmodeller, mock ups og konkrete ideer. Jeg er imponeret over, hvor dygtige og innovative studerende vi har i Danmark, siger Bo Høvedsgaard Iversen, Life-Partners, der sad med i dommerkomiteen.

Din by - dit liv - din fremtid

Cykelstier med medvind; dialogværktøj, der fremmer forståelsen for angst; synge-appen, der skaber nærvær og sociale relationer for demente; og skærme, der ”nudger” bilister til at tage cyklen, var nogle af de konkrete ideer, som de studerende præsenterede. 

Welfare Tech var med som dommer og ’case presenter’ for verdensmål #3, Sundhed og Trivsel, der skal sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper. Der blev særligt lagt vægt på udfordringerne omkring demens og forebyggelse af livsstilssygdomme som KOL og Type2 diabetes. Rambøll præsenterede udfordringerne inden for verdensmål #11, Bæredygtige Byer og Lokalsamfund, der handler om at gøre byer og lokalsamfund inkluderende, sikre, robuste og bæredygtige. Her blev der især lagt vægt på mobilitet i byerne. 

Vinderne for de to kategorier blev henholdsvis et demenstilpasset taleværktøj, som Amazones Alexa https://developer.amazon.com/alexa, der kan assistere mennesker med demens i hverdagen, og lyskurven, der giver tryghed for cykelister og forebygger højresvingsulykker. Begge hold talte ned i en konkret problemstilling og gjorde ved brug af intelligente teknologier hverdagen lettere og trygger for målgruppen.  

- Metoden er helt sikkert noget vi kan lærer af som virksomhed. Og som person og virksomhedsrepræsentant fik jeg både nye ideer og bekræftet nogle af de ting, vi selv går og pusler med - mega fedt, siger Bo Høvedsgaard Iversen.

Her kan du se en video fra dagen: 

Video: Morten Hellmann Petterson, AU TV.

Se flere billeder fra Case.it Case Competition 2018

Om Cand.it Case Competition 

Cand.it Case Competition blev afholdt på Aarhus Universitet den 2. – 3. november 2018 og samlede cand.it.-studerende fra Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet til intensiv ideudvikling under temaet: Din by - dit liv - din fremtid. På tværs af uddannelser og universiteter arbejdede de studerende med løsningsforslag til en aktuel, selvvalgt problemstilling knyttet til to af FN’s verdensmål: Verdensmål #3: Sundhed og trivsel & Verdensmål #11: Bæredygtige byer og lokalsamfund. Undervejs gav erfarne erhvervsrepræsentanter og iværksættere sparring inden løsningerne blev præsenteret og vurderet af en jury med fire erhvervsfolk.

Deltagerne på Cand.it. Case Competition 2018 kom fra disse uddannelser:

Syddansk Universitet:

  • IT Product Design
  • Web-kommunikation

Aalborg Universitet:

  • Interaktive digitale medier
  • Oplevelsesdesign

Aarhus Universitet:

  • Digital design
  • Informationsvidenskab

Life-Partners er medlem af Welfare Tech.

FOTO: Fotograf Søren Kjeldgaard, AU Foto.

Kontakt

Mette-Thiel_NY1.jpg

Mette Thiel

Seniorkonsulent

Welfare Tech

Strategisk kommunikation og markedsføring

T: +45 2058 5138

LinkedIn

Skype id : mette.thiel

Kontakt

Bo Høvedsgaard Iversen

Direktør

Life-Partners A/S

T: +45 2086 9729

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png