• Forside >
  • Nyheder >
  • Sådan vandt danske skylletoiletter stor og landsdækkende kontrakt i Norge
2018-10-11 Sådan vandt danske skylletoiletter stor og landsdækkende kontrakt i Norge .jpg

Sådan vandt danske skylletoiletter stor og landsdækkende kontrakt i Norge

Danske skylletoiletter fra J.Honoré Care ApS har vundet et stort nationalt udbud i Norge. Virksomheden skal de næste par år levere deres løsning til hele Norge. En kontrakt som J.Honoré Care er meget stolt af - for det er ikke nemt for udenlandske virksomheder i Norge. Få her erfaringer og 3 gode råd fra den danske virksomhed og deres norske samarbejdspartner.

Honoré Care har sammen med deres norske forhandler Medema vundet et stort nationalt udbud i Norge. Aftalen betyder, at J. Honoré Care skal levere deres skylletoiletter CareBidets til alle landets kommuner de næste to til fire år. Skylletoiletterne skal gøre de ældre og besværede norske borgere selvhjulpne ved toiletbesøg.

Den norske udbudsgiver NAV (Ny Arbeids- og Velferdsforvaltning, red.) har tildelt CareBidets en 1. plads med højest mulig karakter i de to kategorier: kvalitet og økonomi.

- Vi har naturligvis store forventninger til det norske marked de kommende år og er samtidig utroligt stolte over, at NAV har vurderet CareBidets til det bedste produkt på markedet. Forudsætning for succes i Norge afhænger fuldstændigt af dette udbud, siger Mads Honoré Jacobsen, Business Develop Manager hos J. Honoré Care.

-  Hver gang en kommune skal søge om et hjælpemiddel for en borger med funktionsnedsættelse skal dette ske igennem NAV og med de leverandører, som har aftale med NAV på det specifikke produkt. Derfor betyder det, at hvis du ikke vinder dette udbud er du nærmest sat på sidelinjen i 2-4 år, siger Mads Honoré Jacobsen.

I Norge sælger J. Honoré Care sine produkter igennem Medema Norge, som er forhandler af hjælpemidler til den norske sundhedssektor. I forhold til dansk og norsk indkøb af hjælpemidler og velfærdsteknologi er der stor forskel og det kan være en udfordring for især små- og mellemstore danske virksomheder.

Dag Ivar Fjørtoft, Product Manager Homecare & Institution products hos Medema Gruppen A/S, giver her tre gode råd, som er vigtige at vide for en virksomhed, som vil satse på det norske marked:

Norsk råd nr. 1

- Sæt dig godt ind i, hvordan det norske marked fungerer og hvem, der kan være aftagere af dine produkter.

Norsk råd nr. 2

- Søg og find en distributør, som opererer i det aktuelle marked – og som kender sit kundesegment godt.

Norsk råd nr. 3

- Husk at det tager tid at etablere sig på et nyt marked og at der er store forskelle på, hvordan hjælpemidler og velfærdsteknologi indkøbes i de skandinaviske lande. Også selvom vores offentlige forvaltninger har meget til fælles.

- Medema Norge, og vores konkurrenter, er altid på udkig efter nye innovative produkter til det norske marked. Danske virksomheder er altid velkommen til at kontakte os, slutter Dag Ivar Fjørtoft.

Fakta om NAV (Ny Arbeids- og Velferdsforvaltning)

  • NAV er udbudsgiver og myndighed for de nationale rammeaftaler. Alle borgere i Norge, som har behov for et hjælpemiddel i sin hverdag (eks. rullestol, hygiejnestol, loftlift, plejeseng m.m.) får dette som gratis udlån efter en behovsvurdering. Alle hjælpemidler udleveres fra den lokale ’Hjelpemiddelsentral’ som indkøber hjælpemidlet.
  • NAV informerer om udbud for rammeaftalerne, hvor de forskellige aktører i markedet tilbyder deres produkter. Efter en produktevaluering udvælger NAV de produkter, som de mener er bedst egnede for at dække størstedelen af borgernes behov.

Har du spørgsmål til J. Honoré Care eller Medema, så kontakt Mads Honoré Jacobsen, T. +45 2269 0791, mads@honorecare.dk eller Dag Ivar Fjørtoft, T. +47 4687 9146, dag.ivar.fjortoft@medema.no.

J. Honoré Care ApS og Medema har samarbejdet siden 2013. De er begge medlemmer af Welfare Tech.

Er du interesseret i det norske marked?

Læs mere om vores projekt NorCare – et nordisk samarbejde mellem Danmark, Norge, Sverige og Finland, med fokus på implementering af velfærdsteknologi i de nordiske lande.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png