• Forside >
  • Nyheder >
  • Systemintegration giver mere tid til beboere på plejecenter
2018-10-26-Systemintegration-giver-mere-tid-til-beboere-på-plejecenter.jpg

Systemintegration giver mere tid til beboere på plejecenter

På plejecenter Lundtoft i Vejen Kommune har integrationen af KMD Nexus’ omsorgssystem og Sekoia’s skærmløsning flyttet personalets tid fra kontorerne ud til beboerne. Se en video med personalets reaktioner her.

Plejecenter Lundtoft i Brørup lidt uden for Vejen er et sted, hvor der satses på hjemlighed, tryghed og omsorg. Selv om plejecentret er mere end 40 år gammelt, fremstår det i dag ultra-moderne med spritnye teknologier, som døgnrytmelys, der tilpasser sig døgnets gang, og Sekoia-skærme på stuerne, der gør arbejdsgange og dokumentation lettere og mere sikkert. 

- Inden vi fik Sekoia, der var det rigtig meget papirarbejde, der skulle vedligeholdes. Vi skulle finde, hvor tingene lå og sørge for, at de lå de helt rigtige steder, så man ikke skulle lede efter dem inde på stuerne. Skærmen er altid det samme sted. Og så snart vi har rettet fra PC’en, ligger den opdaterede udgave på skærmen, fortæller Louise, der er social- og sundhedsassistent på Plejecenter Lundtoft. 

Adgang til information fra flere systemer

Et tæt samarbejde mellem KMD Nexus og Sekoia betyder, at der nu også kan arbejdes på tværs af personale, afdelinger og processer via skærmene. Det gør arbejdsgangene smidigere - ud fra devisen om, at tiden skal flyttes "fra kontorerne til beboerne". 

Overordnet set fungerer KMD Nexus som ’backstage system’ med handleplan, medicindosering og myndighedsopfølgning. Det er nu integreret med Sekoia, der fungerer som ’frontstage system’ og via skærmene understøtter og sikrer en effektiv arbejdsproces for personalet.  

- Integrationen fra Nexus over til Sekoia gør, at vi har fået en masse information ud på vores skærm, som går automatisk fra vores omsorgssystem. Det er relevant, så vi kan hjælpe borgerne bedst muligt. Og i stedet for, at jeg sidder inde på kontoret, så får jeg nu ekstra tid ude hos borgerne, fortæller Louise, der er glad for at undgå dobbelt-dokumentation mellem to systemer.

Bedre arbejdsmiljø

De teknologiske fremskridt har ikke kun skabt mere tid til beboerne. De har også bidraget til et bedre og mindre stressende arbejdsmiljø, hvor personalet har fået mere tid til deres kerneopgaver; nemlig den direkte kontakt med borgerne. Og det ses på sygefraværsstatistikken.  

- Vores sygefravær har faktisk været nede på en halv procent, og det er der ikke mange demensafsnit, der kan prale af tror jeg, siger Randi, der er social- og sundhedsassistent på Plejecenter Lundtoft.

Som kronen på værket blev plejecenteret i 2018 nomineret til arbejdsmiljøprisen. Og det glæder områdeleder Bo Smith, områdeleder, Askov-Brørup området. Særligt i en tid, hvor det kan være svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft er det vigtigt at kunne tilbyde et godt arbejdsmiljø.

- Det er et af de kort, der gør, at vi lige kommer det mulehår foran andre arbejdsplaser, siger Bo Smith.

KMD Nexus, Vejen Kommune og Sekoia har produceret denne video om deres samarbejde:

KMD Nexus og Sekoia støtter plejepersonalet i Vejen from Sekoia on Vimeo.

Læs mere om Sekoia’s integration med KMD Nexus 

Billede: Sekoia.

Sekoia og KMD er medlem af Welfare Tech.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png