2018-09-25-Elektronisk-borgerjournal-vinder-tid-hos-plejepersonalet-.jpg

Elektronisk borgerjournal vinder tid hos plejepersonalet

Dokumentation på farten, hurtigt overblik og fokus på borgers individuelle behov står højt på plejepersonalets ønskeliste. Desværre er det ikke altid muligt at praktisere i en travl hverdag. I Slagelse Kommune får personalet nu en håndsrækning med en elektronisk borgerjournal, der skal gøre arbejdet lettere.

Plejepersonalet i Slagelse Kommune kan se frem til en ny borgerjournal, når de ved årsskiftet tager Systematics borgerjournal Columna Cura i brug. Dermed tilslutter Slagelse sig en lang række kommuner i Danmark, der de seneste tre år har valgt Systematics løsning. I alt 32 kommuner har købt borgerjournalen, hvoraf 20 på nuværende tidspunkt har taget løsningen i brug.

- Vi er meget glade for tilliden fra Slagelse Kommune, og vi ser frem til samarbejdet, siger Henrik Jespersen Group Senior Vice President, Systematic. 

Slagelse Kommune har investeret i omsorgsdelen af borgerjournalen, hvilket betyder, at journalen skal tages i brug af kommunens hjemmehjælpere og plejehjemspersonale.

- I plejesektoren er det vigtigt, at personalet kan have fokus på borgeren, så borgerne får den optimale omsorg og pleje. Derfor er vores borgerjournal designet, så plejepersonalet skal bruge mindst muligt tid på den, og vi har vægtet et godt overblik og en god brugerflade meget højt. Desuden kan journalen tilgås via en tablet, så personalet kan have den med på farten og ikke skal bruge tid på at skulle forbi et kontor i løbet af dagen, siger Henrik Jespersen.

I alt har 20 danske kommuner taget Columna Cura i brug. Kommunerne dækker tilsammen flere end 1,8 millioner borgere. Yderligere 12 kommuner har planlagt at implementerer borgerjournalen løbet af 2018, og Columna Cura vil dermed dække knapt halvdelen af Danmarks befolkning.

De 20 kommuner er: 

Københavns Kommune, Aarhus Kommune, Skanderborg Kommune, Odsherred Kommune, Hedensted Kommune, Thisted Kommune, Fanø Kommune, Hjørring Kommune, Ikast-Brande Kommune, Frederiksberg Kommune, Hvidovre Kommune, Solrød Kommune, Dragør Kommune, Tårnby Kommune, Faxe Kommune, Syddjurs Kommune, Herning Kommune, Esbjerg Kommune, Frederikssund Kommune og Høje-Tåstrup Kommune.

Systematic er medlem af Welfare Tech. 

Link til kilde

Foto: Systematic

Kontakt

Helle Bastrup

Communication Manager

Systematic A/S

T: +45 5133 5822

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png