• Forside >
  • Nyheder >
  • Klik-peg-aflæs - markedets nok nemmeste og billigste ble-løsning
2018-09-21-”Peg-–-klik-–-aflæs”---markedets-nok-nemmeste-og-billigste-ble-løsning-.jpg

”Klik-peg-aflæs” - markedets nok nemmeste og billigste ble-løsning

De danske kommuner har brug for flere varme hænder til at hjælpe ældre medborgere. En nyskabejde ble-løsning fra Izinga frigiver vigtig tid hos personalet, og giver samtidig borgerne værdigheden tilbage.

Det kan lyde paradoksalt, men brugen af bleer i ældreplejen giver faktisk øget værdighed, hvis uheldet er ude. En undersøgelse fra FOA i 2015 viser, at 31 % af medlemmerne én gang om ugen eller oftere oplever, at en beboer må bruge bleen, mens det i hjemmeplejen er 20 %. Men hvor meget tid bruger plejepersonalet egetligt på at kontrollere bleer for at se om de skal skriftes? Hvor mange ældre bliver vækket om natten ved ”dyneløft”? Og hvor mange demente forstår ikke situationen ved ”ble-kik”? 

Listen er lang, og det ved de hos virksomheden Izinga i Odense. 

- Vi ved godt, at der går rigtig meget tid med opgaverne, og at man har brug for enkle og billige arbejdsredskaber. Vi har arbejdet længe med mulige løsninger, og lancerer nu en ble-løsning, ”Klik-peg-aflæs”, markedets nok nemmeste og billigste ble-løsning”. Løsningen kræver stort set ingen uddannelse af personalet, for den er så simpel og nem at bruge, at alle kan være med på ganske få minutter. Den kræver heller ikke store investeringer og kan fungere i ethvert plejemiljø, siger Jannick Toftegaard Jensen, CEO, Izinga ApS. 

Izinga’s ble-system består helt simpelt af et engangsklistermærke og en lille håndholdt enhed, der kan aflæse fugtniveauet i bleen. Klistermærket kan hurtigt og enkelt placeres på en hvilken som helst type ble ved bleskift. Når personalet ønsker at kende fugtniveauet i en ble, peges læseenheden blot i retning af borgerens ble, og status kan herefter aflæses på displayet. Afhængigt af hvor tykt tøj en borger har på, kan aflæsningen foretages op til en meters afstand.

- Løsningen findes også som en stationær løsning til plejesengen. Her kan læseren tilkobles det eksisterende nødkald, således at borger får en uforstyrret søvn, og personalet kun varsles, hvis der er behov for assistance i løbet af natten, siger Jannick Toftegaard. 

Ble-løsningen ”Klik-peg-aflæs” har fra start fået internationalt afsæt, og skal foreløbigt leveres til plejecentre i Norge, Sverige, Tyskland, Schweiz og Storbritannien. Danmark kommer også med, så snart de sidste forhandlinger med distributører er på plads.

Psssst… det med småt

”Klik-peg-aflæs” er allerede gennemtestet i udlandet. Løsningen er ikke opkoblet til noget. Man kan blot aflæse ”Tør”, ”Tjeck” og ”Skift” på displayet af den håndholdte læser eller den stationære læser på sengen. Ved ”Tjeck” og ”Skift” lyder der alarmener. ”Tjeck” er samtidig en indikator for, at der måske er mere end urin i bleen. 

For yderligere information

Vil du vide mere om Izingas ble-løsning ”Klik-peg-aflæs” kan du kontakte Jannick Toftegaard Jensen, CEO, Izinga ApS, T. +45 2660 0589, jtj@izinga.dk

www.izinga.dk

Izinga er medlem af Welfare Tech.

Foto: Izinga A/S

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png