2018-09-11-Træn-dit-investorpitch-og-vind-investorernes-gunst-.jpg

Træn dit investorpitch og vind investorernes gunst

Udvikling og markedsføring af sundheds- og velfærdsteknologier kræver kapital. Derfor er det en god investering at forberede et skarpt pitch til mødet med kommende investorer. Heldigvis er der tips og gode råd at hente – og en Pitchfire workshop, hvor eksperter giver sparring og feedback.

Sundhedssektorer verden over kalder på nye, innovative løsninger, der kan imødekomme kravene om nemmere, smartere og hurtigere behandling og pleje. Mange startup-virksomheder opstår med udgangspunkt i en produktidé, der taler ind i denne efterspørgsel. Men det står også klart, at hvis den innovative løsning skal blive en realitet, så skal der ofte søges kapital hos mulige investorer. Det kræver ikke bare en god produktidé. Det kræver også et godt investorpitch, hvor virksomheden på få minutter kan præsentere sig selv og redegøre for, hvad det er for et problem, de vil løse, hvordan de løser det, og hvad deres forretningsplan er. 

Som det kendes fra tv-programmet ”Løvens hule” vil investorer lynhurtigt danne sig et indtryk af, om produktideen er noget de kan tjene penge på - altså om der er mulighed for et realistisk og fornuftigt investeringsafkast i forhold til den investerede sum penge. 

At kunne levere det korte, præcise og overbevisende pitch er en disciplin, der for nogle falder let, mens andre – og det er de fleste – har brug for lidt øvelse før den sidder lige i skabet. Men det kan læres af alle. En Google-søgning vil hurtigt lede hen til de første tips og gode råd til, hvordan man sammensætter et godt pitch. Det er også en god ide at træne foran andre og få deres feedback. 

Læs også 3 uundværlige insidertips fra en business angel

Læs også Den perfekte pitch (Berlingske Business)

Træn dit investorpitch og vind investorernes gunst

Vil du træne dit investorpitch og få professionel sparring på, hvordan du bedst møder potentielle investorer, så tilbyder Welfare Tech en koncentreret Pitchfire Workshop i oktober. 

Workshoppen afholdes i samarbejde med Syddansk Vækstforum, CONNECT Denmark, Invest in Odense og Coworking+ og løber over en eftermiddag, den 9. oktober 2018, kl. 12 – 17 i Odense. Du vil undervejs blive trænet af eksperter, der giver dig feedback og rådgivning til, hvordan du kan skarpslibe dit pitch endnu mere. 

Det er er gratis at deltage. Som deltager vil du desuden kunne kvalificere dig til en Pitchfire Final, der afholdes under dette års WHINN-konference, den 11. oktober ligeledes i Odense. På finalen vil du pitche foran en investorjury og et oplagt publikum. 

- Vi var i Kara heldige at få lov at deltage i Pitchfire sidste år, og fik gennem god sparring med investorerne hjælp til vores fremadrettede aktiviteter. Vi fik også en masse gode kontakter. Dét er nøglen til succes for en startup; at få de rette kontakter, siger Thorbjorg Vigfusdottir, adm. direktør i Kara Connect.

Siden Kara Connect i 2017 deltog i WHINN Pitchfire, er det lykkedes den islandske virksomhed at tiltrække en investering på 1,5 millioner euro. Kara Connect har desuden åbnet kontor i Odense og startet et pilotprojekt med Odense Kommune.

- Odense har længe haft gode tilbud til virksomheder og start-ups i forhold til kundemøder og muligheder for produkttests og projekter. For en virksomhed er det godt, men ikke nok. Så det Odense også tilbyder, fx på WHINN Pitchfire, er kapitalsporet. Her skal virksomhederne ikke prale med deres produkt, men være skarpe på forretningsplaner, konkurrenter og hvorfor netop deres virksomhed vil få succes. Vi er stolte af at kunne hjælpe dem med den del også. Ikke mindst fordi vi ser, at stadig flere healthtech startups lykkes med at tiltrække kapital, siger Lone Krogsbøll, Investment Manager Health Tech, Invest in Odense.

Nationalt og internationalt trækplaster

Allerede nu har både danske og udenlandske startups tilmeldt sig WHNNN Pitchfire 2018. En af dem, der tager turen til Odense, er André Fialho fra den hollandske startup virksomhed PACT Care.

- Vi er en ung, hollandsk virksomhed. Events som WHINN Pitchfire er meget attraktive for os, fordi de giver os muligheden for at forbedre vores evner til at pitche, og samtidig lære af startups fra det danske marked, der er en global reference indenfor vores område, siger André Fialho, PACT Care.  

Tilmeld dig WHINN Pitchfire Workshop

Er du deltager på WHINN 2018 har du mulighed for at overvære WHINN Pitchfire Finals.

Tilmeld dig WHINN og WHINN Pitchfire Finals

Medlemmer af Welfare Tech kan få rabat på billetten til WHINN. Kontakt mth@welfaretech.dk, hvis du er medlem og ønsker en rabatkode fremsendt (husk at opgive navn, virksomhed og email).

Kontakt

Casper.jpg

Casper Rundager

Konsulent

Welfare Tech

Events og kommunikation

T: +45 3168 8772

LinkedIn

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png