2019-12-16-Welfare-Tech-ønsker-glædelig-jul-og-godt-nytår.jpg

Welfare Tech ønsker glædelig jul og godt nytår

Welfare Tech ønsker alle en glædelig jul, og sender en stor tak alle vores medlemmer og samarbejdspartnere for det store engagement i 2019. Vi holder lukket mellem jul og nytår – og siger på gensyn i 2020.

Året er ved at være ved vejs ende, og juleferien står for døren. Det er tid at gøre status – og se frem mod et nyt år – og årti! For ved årsskiftet er det nøjagtig 10 år siden, at det første blad i Welfare Techs historie blev vendt. 

Siden er der sket meget – og 2019 blev ingen undtagelse.  

3 x guldcertificering

I foråret blev Welfare Tech guldklynge-certificeret for 3. gang og har dermed manifesteret sig som en af Europas stærkeste klynger på sundhedsområdet. Certificeringen gives af EU-Kommissionens kvalitetssikringssystem, The European Cluster Excellence Initiative, ECEI, og åbner muligheder for en lang række samarbejder og innovationsprojekter i europæisk regi, som kommer Welfare Techs medlemmer og nærmeste samarbejdspartnere til gode. 

3 nye netværksgrupper blev skudt i gang

I 2019 tog Welfare Tech initiativ til tre netværksgrupper, som samler interessenter om et aktuelt tema med henblik på videndeling, erfaringsudveksling og matchmaking på tværs af virksomheder, offentlige organisationer og videninstitutioner. Først kom Netværk om implementering af videokonsultationer og skærmbesøg, som Welfare Tech driver i samarbejde med Sundhedsekspressen. Så kom Netværk for mobile robotter i sundhedssektoren, som drives i samarbejde med innovationsnetværket Danish Healthtech. Og sidst i november blev de indledende skridt taget til netværket for Smart vagtplanlægning

3 temaer kom i fokus i Innovationsnetværket Danish Healthtech

Danish Healthtech kom godt i gang i 2019 og har nu et stærkt samarbejde på tværs af organisationer i hele landet. Særlig er temaerne kunstig intelligens, diabetes og 3D-print i sundhedssektoren sat i fokus. Du kan læse mere om Danish Healthtech på hjemmesiden www.danishhealthtec.dk, hvor du også kan tilmelde dig innovationsnetværkets nyhedsbrev.

5 innovationsprojekter fik tildelt økonomisk støtte

Welfare Tech blev i 2019 operatør af to erhvervsfremmeprojekter, som til dato har søsat 5 nye innovationsprojekter. I erhvervsfremmeprojektet VISE (VelfærdsiInnovation for Sundt Erhvervsfremme) blev to projekter optaget: Det ene om etablering af et velfærdsteknologisk servicecenter henvendt til kommunerne. Det andet om videreudvikling af intelligent dronesoftware til støtte af de først ankomne på et skadessted. I Syddansk OPI Pulje blev der uddelt støtte til tre nye projekter: Applikator, har fået midler til at teste en app-løsning til mennesker med fx demens. Ordblindetræning skal udvikle en digital platform, som hjælper med at forstå, hvad det vil sige at være ordblind. Og VitaSim vil skabe undervisningsmateriale i virtual reality til undervisning og træning af sosu-medhjælpere.

30 nye medlemmer

I 2019 har vi også kunne sige velkommen til 30 nye medlemmer, som gerne vil tættere på Welfare Tech og de aktiviteter vi afholder. Medlemskredsen tæller nu flere end 200 virksomheder, offentlige organisationer og videninstitutioner.

Se oversigt over Welfare Techs medlemmer 

+150 virksomheder deltog i aktiviteter rettet mod det tyske marked

Welfare Techs internationaliseringsaktiviteter mødte også stor opbakning i 2019. I Norden støttede netværksaktiviteter op om et tættere nordisk samarbejde med videndeling om markeder, matchmaking og samarbejds- og innovationsprojekter på dagsordenen, mens projektet Digital Health & Care samlede flere end 150 virksomheder fra de nordiske lande om aktiviteter rettet mod det tyske marked. Disse og nye internationaliseringsaktiviteter følger i 2020. 

2020 tegner allerede nu til at blive et spændende år

2020 er året, hvor udviklingen af Danmarks fremtidige klynge for life science og velfærdsteknologi vil tage form. Du har måske allerede givet dine input til, hvad du synes den nye, samlede klynge skal fokuserer på? Ellers hold øje med din mailboks og kommende invitationer fra Welfare Tech, MedTech Innovation Consortium (MTIC), Life Science Innovation North Denmark (LSI) eller Copenhagen Healthtech Cluster (CHC) i det nye år.

To spændende begivenheder venter også først på året: 

Medico Bazar i Kgs. Lyngby den 12. marts, hvor Danish Healthtech i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet DTU præsenterer nyheder inden for medicoteknologi, værktøjer og processer. Flere end 400 besøgende fra private virksomheder og offentlige organisationer forventes at deltage. Og du kan komme med. Som udstiller, besøgende eller deltager i struktureret matchmaking, hvor du kan møde potentielle investorer og samarbejdspartnere.

OPI SUMMIT 2020 i Odense den 18. marts. Årets store konference om offentlig-privat innovation, som vil udforske offentlig-privat innovation på nærmeste hold gennem key notes, oplæg og netværk – fra ide, opstart og innovation til markedsmodning og implementering. Deltagelse gratis, tilmelding nødvendig.

Tilbage er kun at sige tak for samarbejdet i året der gik og på gensyn i 2020.

Fra alle os – til alle jer…

Troels, Søren, Krista, Dorte, Karen, Lene, Christina, Florian, Julie, Lotte, Randi, Rie, Anne-Marie, Dea, Michelle, Nanna og Mette.

Billede: Welfare Tech.

Kontakt

Mette-Thiel_NY1.jpg

Mette Thiel

Seniorkonsulent

Welfare Tech

Strategisk kommunikation og markedsføring

T: +45 2058 5138

LinkedIn

Skype id : mette.thiel

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png