• Forside >
 • Nyheder >
 • 5 takeaways fra konference om videokonsultation og 3 hurtige til at komme i gang
2019-01-02 Videokonsultation for alle.jpg

5 takeaways fra konference om videokonsultation og 3 hurtige til at komme i gang

Hvordan anvendes videokonsultation i sundhedsvæsnet, så det giver både billigere og bedre kvalitet i behandling af borgere? Og hvad er udfordringen ved implementering af teknologi - er sektorovergange en barriere? Her er 5 takeaways og 3 hurtige anbefalinger til at komme godt i gang med videokonsultation.

Er videokonsultation for alle – og hvad kræver det for at blive en succes? Et højaktuelt emne blev livligt debatteret blandt de 160 deltagere på konferencen ’Videokonsultation for alle – hvad skal der til?', som blev afholdt den 31. januar 2019 i Odense.

Tænk på tværs af sektorer

Blandt deltagerne på konferencen var der mange gode tanker og intentioner i forhold til at tænke på tværs af sektorer. Her er et udsagn fra en deltager på konferencen:

- Videokonsultationer har et stort potentiale – både til at frigive tid hos medarbejderne og organisationen, men også at kunne give mere frihed til borgerne, fortæller Sara Munk Danmark, udviklingskonsulent i Vejle Kommune og fortsætter:

- Med videokonsultation skal borgerne ikke vente unødigt længe på, at personale kommer hjem til dem eller opleve lange ventetider på hospitalet. I Vejle Kommune skal vi i gang med at implementere videobesøg i hjemme- og sygeplejen, og jeg har fået en masse godt input til, hvad vi skal bede ledelsen om at forholde sig til. Så implementeringen bliver en succes, slutter Sara Munk Danmark. 

Læs også Opskriften på succesfuld implementering

5 takeaways om videokonsultation

Blandt deltagerne på konferencen var der overordnet en lyst til at prøve videokonsultation af, og mange delte både gode - og dårlige erfaringer. Det helt centrale i debatten var brugerne (borgerne) og det at kunne hjælpe dem med at opretholde en god sundhed. Her er fem takeaways fra konferencen:

 1. Gå sammen og brug hinandens ekspertise. Patienter flytter sig, så skab en fælles løsning på tværs af sektorer.
 1. IT-løsninger skal være let tilgængelige og være integrerbare med journalsystemet. Det skal være nemt at koble sig op på – både for lægen og patienten.
 1. Det er ikke et spørgsmål om teknologien, men organiseringen omkring den.
 1. Hold fokus på implementering!
 1. Videokonsultation er et medie (supplement) til en service, der ellers bliver ydet fra sundhedsvæsenet. Det kan ikke stå alene.

Alle oplæg på konferencen blev livestreamet. Du har mulighed for at se eller gense alle oplæg samlet her eller vælge i listen herunder:

 • Velkomst og videohilsen fra FUT  
  v/ Christian Graversen, administrerende direktør, Welfare Tech og Mette Harbo, digitaliseringschef, Sundheds- og Omsorgsforvaltingen, Københavns Kommune
 • Hvad viser forskningen?
  v/ Kristian Kidholm, forskningsleder, Center for Innovativ Medicinsk teknologi, Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet

3 hurtige til at komme i gang med videokonsultation

Overvejer du videokonsultation, som en service til borgere i din kommune, så er der her 3 hurtige anbefalinger, som du bør overveje:

 1. Introducer video langsomt og trinvist for personale
 2. Involver personale og brugere (patienter) – og giv det tid
 3. Samarbejd med IT-afdelingen

NB! Vil du gerne i gang med videokonsultationer eller sparre med andre, så har du nu mulighed for at være med i et helt nyt netværk om videokonsultationer. Kontakt Krista Ebsen Blaabjerg fra Welfare Tech, krivb@welfaretech.dk, T. +45 3139 7892.

Fakta om ’Videokonference for alle – hvad skal der til?’

Deltagerne på konferencen var bredt repræsenteret fra både den offentlige og private sektor:

 • 27 kommuner
 • 4 regioner
 • 6 hospitaler
 • 5 videninstitutioner
 • 18 virksomheder
 • 2 politikere

Foto: Welfare Tech/Lene Sjöberg fra Sundhedsekspressen fra ’Videokonsultation for alle – hvad skal der til?’

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png