2019-02-18-IBG-eksporterer-velfærdsteknologi-til-Norge.jpg

IBG eksporterer velfærdsteknologi til Norge

Virksomheden IBG ProReact er netop gået ind i Norge med deres digitale platform til planlægning og kommunikation for borgere med nedsat funktion. Den første norske kunde er gået i gang med at bruge IBG og flere er på vej. Overvejer du også det norske marked, så er der især to ting, du skal forberede. Her er hvad IBG gjorde.

Den digitale planlægningsplatform fra IBG anvendes i dag på bo-, dag- og plejecentre i mere end 20 danske kommuner. Gennem de seneste to år har der yderligere været stigende norsk efterspørgsel. IBG har netop indgået en partneraftale med norske Cognita (udvikler og forhandler af velfærdsteknologi), der skal stå for salg og implementering i Norge.

Er din løsning eksportérbar?

En ting er at få fodfæste på dit hjemmemarked. Men ønsker du også at eksportere din løsning eller produkt til fx det norske marked, er der især to ting, som skal være på plads. Her er hvad IBG gjorde af indledende aktiviteter:

  1. For det første var det vigtigt, at IBG blev gjort “eksportérbar”, så IBG Proreact kunne sikre den samme høje kvalitet på det norske marked, som på det danske.

  2. Den anden forudsætning var, at IBG fandt den helt rigtige, lokale partner. En partner, der har den nødvendige erfaring med social it, deler virksomhedens værdier og som har en organisation, der er gearet til at håndtere både rådgivning, implementering, undervisning, service og support.

- Vi har længe oplevet interesse fra udlandet, og kunne have indledt en eksport IBG langt tidligere. Men vi har haft et ønske om at kvalitetssikre IBG, og derfor har vi i det seneste år brugt kræfter på at systematisere og beskrive vores processer, så vi trygt kan løfte platformen over til partnere, der ikke deler vores kendskab til og erfaring med IBG, siger Jeppe Slot Stauning, daglig leder hos IBG ProReact. 

I efteråret 2018 fik IBG kontakt til Cognita, der har mere end 30 års erfaring med at implementere hjælpemidler og social it til mennesker med særlige behov. Samarbejdet har nu betydet, at IBGs platform går i drift 1. marts 2019 hos norske Signo Vivo (center for mennesker med funktionsnedsættelser).

For mere information om IBG Proreact, så kontakt Jeppe Slot Stauning, T. +45 3615 0520, jss@proreact.dk og besøg www.ibg.social.

IBG Proreact er medlem af Welfare Tech.

Eksport til – og fra – Norge?

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png