• Forside >
  • Nyheder >
  • Datadrevet sundhedsløsning styrker Rusmiddelbehandlingen i Ikast-Brande Kommune
2019-01-23-Data-drevet-sundhedsløsning-styrker-Rusmiddelbehandlingen-i-Ikast-Brande-Kommune.jpg

Datadrevet sundhedsløsning styrker rusmiddelbehandlingen i Ikast-Brande Kommune

Ikast-Brande Kommune undersøger i 2019, hvordan Monsenso’s mobile sundhedsteknologi til mennesker med mentale lidelser kan bruges som en integreret del af kommunens rusmiddelbehandlingen på tværs af alkohol- og stofmisbrug.

Healthtech-virksomheden Monsenso, som udvikler mobile sundhedsløsninger for mentale lidelser, har indgået et nyt samarbejde med Center for Rusmiddelbehandling (CFR) i Ikast-Brande Kommune. Over de næste 12 måneder skal Center for Rusmiddelbehandling evaluere de kliniske og økonomiske fordele ved at bruge Monsensos løsning. Både i forhold til borgere, der er i aktiv behandling, og i forhold til borgere i efterbehandling, der skal undgå tilbagefald til uønskede vaner.

- Center for Rusmiddelbehandling i Ikast-Brande stiler efter at øge kvaliteten af deres behandling ved at implementere den nyeste teknologi. Rusmiddelområdet er et spændende nyt område for Monsenso at komme ind på, og vi er overbeviste om, at det vil gavne både borgere og behandlere at implementere vores løsning. De data, som indsamles, åbner op for en række nye spændende og innovative muligheder for behandling, siger Thomas Lethenborg, direktør for Monsenso ApS.

Med hjælp fra den digitale løsning og de data, der rapporteres direkte fra borgerne, kan behandlerne i Ikast-Brande Kommune lettere personliggøre behandlingen til den enkelte borgers behov. De kan følge med i borgerens problematikker over tid, og det muliggør, at behandlere kan være mere proaktive og række ud for at forhindre potentielle tilbagefald.

- Vi implementerer den her nye teknologi i rusmiddelbehandlingen for at øge kvaliteten af behandlingen. Samtidig får vi mulighed for at være mere pro-aktive og forstå vores borgere bedre, hvilket i sidste ende vil gavne både borgerne og hele kommunen. Behandlerne i centeret er motiverede efter at prøve en anderledes arbejdsmetode af, så vi glæder os til at komme i gang, siger Mette Christensen, leder i Center for Rusmiddelbehandling, Ikast-Brande Kommune. 

Om Center for Rusmiddelbehandling

Center for Rusmiddelbehandling er Ikast-Brande Kommunes tilbud om rådgivning, behandling og  forebyggelse af misbrug af alkohol og euforiserende stoffer. Læs mere på www.cfr.ikast-brande.dk

Om Monsenso

Monsenso er en innovativ teknologivirksomhed, der tilbyder en mHealth løsning, der optimerer behandlingen af mentale lidelser. Missionen er at hjælpe individer, pårørende, behandlere og forskere med at overvinde byrden, som mentale lidelser udgør. Løsningen giver et detaljeret overblik over en persons mentale sundhed via indsamling af adfærdsdata samt selv-monitorering, og ved at forbinde individer, pårørende og behandlere til at supportere selvpleje, uformel samt formel pleje. Læs mere på www.monsenso.com.

Monsenso er medlem af Welfare Tech.

Billede: kaboompics.com

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png