• Forside >
  • Nyheder >
  • De 3 vigtigste læringspunkter fra webinar 'Praksisnær kompetenceudvikling om demens'
2019-01-17 3 vigtige læringspunkter fra webinar.jpg

De 3 vigtigste læringspunkter fra webinar 'Praksisnær kompetenceudvikling om demens'

Fra sundhedsfaglig snik-snak til handling: Hvordan omsætter du strategiarbejde og (generel) viden om demens til praksis? Her er 3 læringspunkter fra webinaret ‘Praksisnær kompetenceudvikling om demens’, som blev afholdt 10. januar 2019. Du kan også se eller gense webinaret og hente mere materiale.

Guide2Know, Herning Kommune og Nationalt Videncenter for Demens gav under webinaret 10. januar 2019 deres input til, hvordan bl.a. sundhedsfaglige medarbejdere kan anvende og kombinere ABC Demens med andre værktøjer og indsatser i tråd med kommunens demensstrategi.  

- Når man skal implementere kompetenceudvikling på demensområdet, og i det hele taget, så skal man tage højde for, at der ikke kun skal læres og gøres nyt, men at der også til tider skal aflæres eller omlæres. I processen skal man acceptere, at læring skal formidles mere end én gang. Det er bare sådan det er, siger Birthe Haxholm, innovations- og udviklingskonsulent i Herning Kommune.

- Selvom man er klar til at gå i gang, så kan der komme noget andet og altoverskyggende på dagsordenen, som fx implementering af nye omsorgssystemer, og så må man udskyde sin kompetenceudvikling. Timingen skal grundlæggende være på plads, afslutter Birthe Haxholm.

Her er de 3 vigtigste læringspunkter fra webinaret: 

1: Det er vigtigt at udarbejde evidensbaseret viden om demens, som kan komme helt ud i praksis. Det er oplagt at lade et centralt videnscenter levere viden og få den ud via blended learning (webinarer, kurser, møder på arbejdspladsen etc.) 

2: Det er vigtigt, at den evidensbaserede viden om demens sættes ind i den enkelte kommunes (og regioner, lægepraksisser) kontekst/ hverdag. Her er e-læring en effektiv metode, fordi der findes evidensbaseret e-læring fra videnscentret, som der kan laves supplerende e-læring til. Det supplerende kan være andre emner inden for demens, som kommuner vil arbejde med. Og der kan sendes hilsner fra den enkelte kommunes ledere og politikere, der fortæller, hvorfor det er vigtigt at arbejde med denne demensviden set ift kommunens strategi og politik 

3: Det er vigtigt at samarbejde med en professionel leverandør af e-læring, så videnscentrets generiske viden og kommunens skræddersyede e-læring kombineres og kommer ud og bliver brugt. Her kan en dygtig leverandør bidrage med erfaring om implementering af viden samt it-systemer, der gør det let for personalet at finde al viden ét sted, hvor de er vant til at søge viden og dokumentere deres arbejde 

Se/gense webinar 

Hent materiale fra oplægsholdere 

Øvrige links

Nationalt Videnscenter for Demens’ gratis e-læringsmoduler om demens 

Læs mere om Guide2Know's samarbejde med kommuner 

Guide2Know er medlem af Welfare Tech.

 

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png