2019-06-14-Danske-velfærdsrobotter-kigger-mod-Sverige.jpg

Danske velfærdsrobotter kigger mod Sverige

Welfare Techs danske virksomhedsmedlemmer var stærkt repræsenteret på 2019-udgaven af Vitalis, Nordens største konference for e-sundhed og velfærdsteknologi. I dagene 21.-23. maj var de blandt de 5000 deltager og godt 200 udstillere, som gæstede Göteborg for at tage temperaturen på de nyeste velfærdsteknologiske løsninger og tendenser.

Vitalis er stedet, hvor den svenske sundheds- og velfærdsektor mødes. Her myldrer det med ledere og medarbejdere fra særligt svenske kommuner, regioner og hospitaler. De søger til Vitalis for erfaringsudveksling og inspiration. Med Vitalis’ 300 oplæg og debatter, og 200 messestande, er her optimale chancer for at stille vidensulten og få et kig på de nyeste velfærdsteknologiske løsninger og produkter. 

I regi af det nordiske klyngesamarbejdsprojekt NorCare arrangerede Welfare Tech igen i år en netværksmiddag i forbindelse med Vitalis. Middagen gav samtidig anledningen til et gensyn med nogle af de godt 60 nordiske virksomheder, der via NorCares seminarer og webinarer har udforsket nordiske markedsmuligheder.    

Den flotte danske tilstedeværelse på Vitalis blev hjulpet godt på vej ved, at Welfare Tech kunne videreformidle et tilbud om gratis udstillerplads på Robotics@vitalis – et område reserveret til fysiske robotter indenfor omsorg og pleje. 

- Det er en appelsin i turbanen, at kunne tilbyde Welfare Techs robot-virksomheder gratis udstillerplads på Vitalis netop i år. Erfaringerne fra NorCare har kun bekræftet, hvordan det svenske marked er modnet og nu er klar til en mere udbredt brug af robotter til pleje og omsorg, fortæller Karen Lindegaard, seniorkonsulent i Welfare Tech, som sammen med tre andre nordiske sundheds- og velfærdsteknologiske klynger (Norwegian Smart Care Cluster, Business Region Gothenburg og Oulu Health), har været med til at etablere NorCare-samarbejdet.

Welfare Techs ’robot-medlemsvirksomheder’ satte deres tydelige præg på Robotics@vitalis, med udstillinger fra:

For virksomheden Life Science Robotics var Vitalis den første svenske markedspræsentation af rehabiliteringsrobotten, Robert®. 

- Vi har fået nogle interessante kontakter at følge op på, og mange tilkendegivelser af, at en rehabiliteringsrobot som Robert kan finde indpas i Sverige. Så alt i alt skabte Vitalis en god ramme for mødet med det svenske marked, siger administrerende direktør Keld Thorsen, Life Science Robotics.

Life Science Robotics’ Export trainee Joachim Haahr viser Robert® frem.

Også direktør Bente Tolstrup fra Carewarekompagniet ApS oplevede positiv interesse fra særligt de svenske kommuner. Både de store løsninger som spiserobotten OBI og den mindre Gyenno-ske, der med sensorteknologi modsvarer brugerens rystelser, blev flittigt afprøvet på udstillingsstanden. 

- Mit indtryk er, at det svenske marked har en voksende interesse for velfærdsteknologiske løsninger, der gør borgerne mere selvhjulpne. Tidligere tiders tilbageholdenhed overfor teknologi helt tæt på borgeren fortager sig i øjeblikket, fortæller Bente Tolstrup.   

Direktør Bente Tolstrup. Carewarekompagniet er allerede forhandler i Sverige, og Vitalis bekræftede virksomhedens beslutning om at gå målrettet efter det svenske marked.   

På Entertainment Robotics stand viser direktør Henrik Hautop Lund og Sofia Wareham ’Moto tiles’ frem på Robotics@vitalis.   

På UVD Robots stand havde Laust Thomsen sat festlige blå lysstofrør i UV-desinfektionrobotten, der på intelligent vis udraderer skadelige mikroorganismer i et snuptag på bl.a. hospitaler. 

Interesseret i de svenske marked? 

Er du interesseret i at vide mere om det svenske marked, kan du se eller gense NorCare webinaret: The Swedish WelfareTech Market - Market Insight.

Læs mere om NorCare.

Deltagelsen i Vitalis markerede afslutningen på NorCare projektet, men samarbejdet mellem de fire nordiske klynger har allerede fundet nye veje, konkret i Digital Health & Care 4.0, der via markedsindsigt, netværk og produktpræsentationer støtter nordiske SMV’er i at bringe nordisk sundheds- og plejeteknologi ind på det tyske marked. 

Kontakt

Karen-Lindegaard_NY.jpg

Karen Lindegaard

Seniorkonsulent

Welfare Tech

Internationalt samarbejde, klyngeudvikling, forretningsudvikling

T: +45 2461 1931

LinkedIn

Skype id : karen.santos.lindegaard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png