2019-06-07 International succes for interaktive fliser.jpg

International succes for interaktive fliser

Plastikfliser, der blinker og skifter farve, træner både motorik og opmærksomhed. Det danske motorikspil Moto Tiles er populært som træningsredskab og er netop blevet hyldet i både Finland og Singapore.

Det er ikke kun i Danmark, de interaktive legefliser Moto Tiles er populære. For nylig er de elektroniske firkanter blevet rost både på tv og ved en prisuddeling i udlandet. Det fortæller professor Henrik Hautop Lund fra danske Entertainment Robotics, som er medlem af Welfare Tech, og som producerer det populære træningsværktøj.

I Finland har Moto Tiles været brugt i et ’home fitness’-projekt, som har til formål at udbrede teknologiske produkter til rehabilitering af ældre. I den forbindelse blev træningsfliserne forleden rost på finsk tv, hvor man så en gruppe ældre træne med dem. Tv-indslaget fortæller blandt andet, at at træningen hjælper på humøret hos flere kræftpatienter, og at seniorer sover bedre, efter at have trænet med Moto Tiles.

- Min balance og min opmærksomhed har også udviklet sig ved at bruge spillet, fordi man hele tiden skal have fokus på lysene på fliserne, som skifter. Jeg er slet ikke så bange for at falde mere, fortæller en finsk bruger i tv-indslaget.

- Tidligere måtte jeg støtte mig til væggene, og det var svært at komme op fra stolen. Men nu går jeg lange ture, siger en anden bruger, som også har trænet med Moto Tiles.

De interaktive fliser lægges ud på gulvet, så spillerne kan træde på dem. Efterhånden som lyset i fliserne skifter farve, skal spillerne flytte fødderne og træde på andre fliser. Legen styrker bl.a. balance, koordination og opmærksomhed.

Vandt pris i Singapore

Også i Singapore er Entertainment Robotics’ fliser populære. Her har Moto Tiles netop vundet prisen for bedste demens-løsning ved ’Oscars of the Eldercare Industry’, Asia-Pacific Eldercare Innovation Awards.

- Det var ganske enkelt fantastisk, siger Henrik Hautop Lund fra danske Entertainment Robotics.

Moto Tiles vandt prisen i kategorien årets opfindelse inden for ’Dementia Solution’. Prisen blev givet for flisernes interaktive træning af ældre og for udviklingen af automatisk generering af personaliserede træningsprotokoller, der automatisk tilpasser sig til de ældres individuelle behov for fysisk og kognitiv træning.

Entertainment Robotics er medlem af Welfare Tech.

Foto: Entertainment Robotics

Kontakt

Henrik Hautop Lund

Direktør

Entertainment Robotics

T: +45 2015 4510

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png