• Forside >
  • Nyheder >
  • Rekord stor interesse for international konference om velfærdsteknologi
2019-05-01-Rekord-stor-interesse-for-international-konference-om-velfærdsteknologi.jpg

Rekord stor interesse for international konference om velfærdsteknologi

Den internationale velfærdsteknologi-konference AAL Forum rykker i september til Danmark, og interessen for at bidrage med ny viden er stor. 71 ansøgere fra hele verden har budt ind med workshops til konferencen, der sætter fokus på de nyeste og bedste løsninger indenfor implementering af velfærdsteknologi.

AAL Forum har siden 2009 årligt samlet centrale spillere fra hele verden for at diskutere og sætte retning for fremtidens velfærdsteknologi. I 2019 får konferencen igen dansk grund under fødderne og afholdes den 23. – 25. september i Aarhus. 

Interessen for AAL Forum har i år været rekord stor. Arrangørerne har modtaget ikke færre end 71 ansøgninger fra workshopholdere fra hele verden, som under årets tema, Smartere implementering af digital teknologi, som understøtter aktiv og sund aldring, vil bidrage med ny viden om de nyeste og bedste løsninger inden for implementering af velfærdsteknologi. 

- Det er fantastisk at opleve den store geografiske spredning, der er på ansøgerfeltet. Det tyder på, at vi har ramt rigtigt med vores hovedtema omkring implementering, og at der er et stort internationalt ønske om at deltage i konferencen i Aarhus og bidrage med viden og erfaringer. Det bliver spændende at lytte til og diskutere med de mange interessante workshopholdere, og samtidig dele ud af vores egne erfaringer med resten af verden, siger Ivan Kjær Lauridsen, chef for Center for Frihedsteknologi i Aarhus Kommune. 

Konference, udstilling og workshops

AAL Forum er målrettet små og mellemstore virksomheder, industrier, universiteter, eksperter, beslutningstagere, offentlige indkøbere, frontpersonale samt studerende og ældre borgere. Arrangørerne forventer 1.000 deltagere til konferencen, der også tæller en udstilling, som gennemføres i samspil med CareWare

Som del af programmet består konferencen desuden af 24 workshops, som ansøgere fra hele verden har kunne byde ind på. Ansøgningsfristen er netop afsluttet, og 71 ansøgere – fra blandt andet Angola, Colombia, Kina, USA og flere europæiske lande – har budt ind med workshops, der sætter fokus på enten temaet omkring bedre og smartere implementering eller undertemaer om ældrevenlige samfund, datahåndtering, iværksætteri og seniorer på arbejdspladsen. 

Den 11. - 12. april mødes den internationale programkomite bag årets AAL Forum i Coimbra i Portugal og udvælger de 24 workshops, som skal indgå i det officielle program for AAL Forum 2019 i Aarhus. 

AAL Forum 2019 afholdes i samarbejde mellem EU-programmet Active and Assisted Living (AAL) og Center for Frihedsteknologi, Aarhus Kommune. EU-programmet har til formål at skabe tryghed, øget selvhjulpenhed og mere frihed for ældre borgere gennem udvikling af velfærdsteknologiske løsninger. Andre samarbejdspartnere tæller Region Midtjylland, CareWare og Welfare Tech. 

AAL Forum finder sted den 23. - 25. september 2019 i Aarhus Congress Center. 

Læs mere og køb billet på www.aalforum.eu 

Aarhus Kommune er medlem af Welfare Tech.

Billede: AAL forum arkivfoto.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png