• Forside >
  • Nyheder >
  • Konfront vil bruge virtual reality som ny metode i indsatsen mod angst
2019-03-25 Konfront vil bruge Virtual Reality som ny metode i indsatsen mod angst.jpg

Konfront vil bruge virtual reality som ny metode i indsatsen mod angst

Firmaet Konfront er på vej på markedet med et helt nyt værktøj, som skal hjælpe mennesker med angst. Med virtual reality (VR) og en brugervenlig online platform vil Konfront reformere de traditionelle behandlingsformer. Midlet er en tidssvarende velfærdsteknologi.

Op mod 350.000 mennesker i Danmark lever med angst. En folkesygdom der årligt koster samfundet rigtigt mange penge. Angst kan det få fatale følger for det enkelte individ både med hensyn til det sociale liv, tilknytning til arbejdsmarkedet og den almene sundhedstilstand.

Med udgangspunkt i den kognitive adfærdsterapi og teknologien virtual reality vil Konfronts stifter, Anne Kristine Schwartzbach og holdet bag, øge den mentale sundhed hos den gruppe af mennesker, der lider af angst af let til moderat karakter.

VR som del af behandling for børn og unge med autisme og angst

I første omgang vil fokus være på at hjælpe børn og unge. Platformens koncept drejer sig om at skabe nye strategier, så de angstramte igen lærer at mestre de udfordrende situationer.

- Jeg er uddannet lærer og har i mange år arbejdet med børn og unge med autisme og angst. Det var i flere tilfælde så alvorligt, at de var isoleret fra omverdenen og deres etablerede fællesskaber. De kom ikke i skole, og jeg kunne ikke hive dem ud af deres hjem, siger Anne Schwartzbach.

Og det var her, hun fik ideen til at bruge virtual reality som en del af behandlingen.

- Jeg tænkte, at når de ikke vil ud i verden, fordi de er bange for den, så må jeg tage verden ind til dem, hvor de er trygge. Og her var virtual reality et oplagt redskab, forklarer hun.

Med sine egne pilotprojekter og små film i VR-brillerne formåede Anne at eksponere børnene og de unge for situationer, som de på ingen måde ville turde at stå i ude i den virkelig verden. Det gav gode resultater.

Investor hjælper med at give platformen flyvehøjde

Der var andre end Anne, de unge, børnene og forældrene, der kunne se den positive effekt ved brug af virtual reality. Og i november sidste år fik Konfront et afgørende skud kapital fra en investor. En kapital der har gjort det muligt at udvikle den platform, som Konfront forventer at have på markedet i august.

- At jeg har fået en investor ombord betyder, at vi nu har haft penge til at stille det stærkeste hold til udviklingen af platformen. Både i forhold til det faglige indhold og til den tekniske del. Og det har været altafgørende for, at vi kan udkomme med et fuldkomment produkt, der er flyvefærdigt til i første omgang det danske marked, forklarer Anne Schwartzbach.

Umiddelbart er det fagpersoner i landets regioner, kommuner, skoler og andre private institutioner, der er de oplagte brugere af Konfronts platform. Metoden er tænkt som et konkret værktøj til de praksisnære fagpersoner, som til dagligt arbejder med disse børn og unge.

Hele konceptet bag kan dog på sigt også bruges i andre lande og udvides til at være til gavn for mennesker med andre typer af psykiske lidelser.

Læs mere om platformen og Konfront på www.konfront.io

Konfront er medlem af Welfare Tech.

Foto: Anne Kristine Schwartzbach/Konfront.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png