2019-03-06-Public-Intelligence-åbner-porten-til-Japan-.jpg

Public Intelligence åbner porten til Japan

Japan har verdens ældste befolkning og står mit i problemstillingen med flere ældre, flere aldersrelaterede sygdomme og penge, der skal række til flere. Det er grunden til, at danske Public Intelligence nu åbner datterselskab i Kobe.

Det er ikke svært at spå om fremtiden, når det kommer til de globale sundhedsudfordringer. Stigende levealder, flere der lever med kroniske sygdomme og både færre penge og færre hænder til at løse udfordringerne. Det perspektiv gør, at Public Intelligence tager springet og åbner et japansk datterselskab i Kobe. Selskabet ledes af Esben Grøndal, der skal styre de japanske aktiviteter og sikre en tilfredsstillende udvikling i Japan.   

- Danmark er både kendt og anerkendt som et af verdens bedste samfund, når det kommer til god sundhed og velfærd. Det er et supergodt udgangspunkt, når et samfund som det japanske kigger rundt og leder efter kommercielle partnere inden for udvikling og nytænkning af bæredygtige løsninger til fremtidens sundhed og velfærd, siger Peter Julius, CEO og partner i Public Intelligence.   

Danske kompetencer er i verdensklasse 

Japan er verdens ældste samfund. Denne førsteplads betyder, at de demografiske konsekvenser for samfundets velfærd og sundhed har ramt Japan, før de rammer lande som Danmark med en tilsvarende kraft. Derfor er der massive investeringer i teknologisk udvikling i store dele af den japanske industri – på tværs af fokus og nuværende forretningsfokus.   

- Alle investerer for at hjælpe Japan ud af den demografiske klemme. Men teknologisk fokus og massive investeringer er ikke nok. Der skal en dosis menneskeliggørelse i teknologierne, så de kommer til at indgå naturligt i en værdig sundheds- eller velfærdsleverance. Her kan de danske kommuner rette ryggen og være godt tilfredse med sig selv, siger Peter Julius.   

Det danske personales og det kommunale systems forståelse for borgerne og deres behov for kvalitet er i verdensklasse. Set udefra er det en unik kompetence, der sat rigtigt i system kan blive en kilde til vækst og arbejdspladser indenfor velfærd og sundhed til borgerne.   

Hurtigere tilgang til ny teknologi 

Samspillet mellem japanske teknologier og Danmarks forståelse for velfærd og sundhed kan skabe acceleration i skabelsen af løsninger til fremtidens sundhed og velfærd. Derfor er det netop Japan, der lægger jord til Public Intelligences første datterselskab.   

- Vi glæder os rigtigt meget til, hvad vi tror, bliver det helt store gennembrud i den hurtigere tilgang af ny velfærd- og sundhedsteknologi til både danske og japanske borgere, siger Peter Julius:   

- Vores arbejde med at kombinere japansk teknologiforståelse og investeringsevne med test og udvikling i tæt samarbejde med danske kommuner og hospitaler har allerede resulteret skabelsen af arbejdspladser og sundheds- og velfærdsteknologier, der både er borgervenlige og ikke mindst relevante. Vi er kun lige begyndt. Vi sætter samarbejdet ekstremt i system, og samspillet bliver både effektivt og værdiskabende for dansk og japansk velfærd, for de danske kommuner og hospitaler samt for de teknologi-virksomheder, der krydser broen, siger Peter Julius.    

Fakta om Public Intelligence ApS 

Public Intelligence har siden starten i 2007 arbejdet fokuseret med at skabe sundhedsinnovation i tæt samarbejde med danske kommuner og hospitaler. Fokus har gennem alle årene været at skabe en systematik, der i dag fungerer som en ramme for sundhedsinnovation hos en række danske og internationale kunder. Public Intelligence står bag udvikling af en række forskellige Living Labs, som er test- og udviklingssteder, hvor sundhedsprofessionelle kan arbejde sammen med borgere og teknologiproducenter om at skabe bud på fremtidens velfærd og sundhed.   

Public Intelligence er et konsulenthus med base i Odense og nu også med adresse i Kobe.

Læs mere på publicintelligence.dk

Public Intelligence er medlem af Welfare Tech.

Billede: Pixabay. 

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png