• Forside >
  • Nyheder >
  • Robotterne ER her - hvordan får vi endnu mere gavn af dem?
2019-11-27-Robotterne-ER-her---hvordan-får-vi-endnu-mere-gavn-af-dem--.JPG

Robotterne ER her - hvordan får vi endnu mere gavn af dem?

På dette års WHINN – Week of Health and Innovation - var et konferencespor afsat til nutid og fremtid for droner og robotter i velfærdssektoren. Hvor langt er vi, og hvad kan vi forvente af droner, robotter og den kunstige intelligens på det danske og internationale sundhedsområde?

Billedtekst: Marianne Harbo Frederiksen, lektor på Institut for Teknologi og Innovation på SDU. Hun fortalte bl.a. om projektet sundhedsdroner.dk.

Virksomheder og brancheeksperter gav deres bud på potentiale og centrale udfordringer ved brug af droner, AI og robotter i dagens sundhedssektor. Dertil kom fremtidens perspektiver fra industri og forskning, mens aktører fra sundhedsområdet delte ud af perspektiver og erfaringer fra implementering i sundhedsområdet.

- En fantastisk dag med masser af vidensdeling og forudsigelser for fremtiden, sagde Søren Elmer Kristensen fra TEK Innovation, SDU, som var moderator på WHINN-sporet 'Robots, AI and Drones'.

- Det lykkedes at skabe et billede af nutidens og fremtidens teknologiske potentiale. Vi fik italesat både barrierer og udfordringer, som der jo er, når man udvikler og implementerer ny teknologi. Vi er lykkedes med at få relevante aktører til at lægge deres tanker på bordet, og i pauserne var der allerede snak om nye potentielle samarbejder. Det er lige netop det, der er målet med WHINN-konferencen, sagde Søren Elmer Kristensen, da dagens program var gennemført.

 

Bliv del af et AI-projekt

Welfare Tech, der er partner i WHINN, kører bl.a. projektet VISE – VelfærdsInnovation for Sundt Erhvervsfremme. VISE skal udvikle digitale økosystemer og konkurrencefordele via dataanalyse, og det er stadig muligt at blive en del af projektet.

Et af de delprojekter, der er sat i gang i VISE, har fået navnet FRED - First Responder Emergency Drone. I dette delprojekt vil Lorenz Technology videreudvikle deres intelligente dronesoftware til at støtte de først ankomne på et skadessted. Desuden skal dronen kunne dele information i realtid til personel på vej og andre relevante aktører.   

Det er muligt løbende at søge om at deltage i VISE-projektet. Kontakt seniorkonsulent Søren Parmar-Sielemann, tlf. 29 32 74 70, smps@welfaretech.dk og hør nærmere. 

 

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png