2019-10-03-Hvad-er-sund-aldring-i-en-digital-verden.jpg

Hvad er sund aldring i en digital verden?

Mere end 750 deltagere var med på AAL Forum 2019 for nyligt i Aarhus. Konferencen samlede danske og internationale deltagere fra kommuner, regioner, sundhedsprofessionelle og virksomheder. Se citater og highlights fra AAL Forum 2019 her.

Det gælder i hele EU: Vi bliver flere ældre og færre hænder. Så hvordan kan fx teknologi være en fordel, både økonomisk og socialt, men stadig tilpasset det enkelte menneskes ønsker og behov? Dette var et vigtigt spørgsmål, som ivrigt blev diskuteret på årets AAL Forum i Aarhus. Workshops, debatter og udstillingen med teknologiske løsninger satte fokus på en sund aldring i en digital verden. 

Et længere og sundere liv - en rollemodel

Dagny Carlsson tog undervisningstimer i 'Internet' som 99-årig og er i dag, med en alder på 107, influencer. En ældre rollemodel - og (pragt-) eksempel på sund aldring i en digital verden.

Se mere på Dagnys blog

Foto: AAL Programme via Twitter

-  Jeg kan se teknologierne kommer for at løse et fælles problem, vi alle har. Nemlig aldring…Visionen er fælles – så hvordan vi kan gøre hinanden bedre?, siger en deltager på AAL Forum i denne video.

Vi spurgte nogle af de øvrige deltagere, hvad de ser som eksempler på løsninger i forhold til ’Active Assisted Living’ (aktiv sund aldring, red.)

Hvad kan teknologi hjælpe med i forhold til aktiv sund aldring?

- Vi har udviklet en digital løsning for at støtte en aktiv og sund livsstil. Vores løsning er designet til fx at hjælpe ældre med at være mere aktive og booste deres motivation. Det kan hjælpe med at huske, det de skal i løbet af dagen, og vise deres fremgang via applikationen.

Cristiano Cairo, Founder af Klikkit by HabLab

- For at blive ved med at være aktiv og sund er det vigtigt også at være tryg og turde være aktiv og fx ikke være bange for at falde. Mange ældre er måske utrygge i at være aktive af frygt for at falde. Og det tror vi på, at vi kan være med til at gøre noget ved.

Maja Gro Lilisig, Welldana Innocare

- Vores senge bidrager til at bevare brugernes mobilitet længere. Brugere, som før ville tilbringe det meste af deres tid i sengen, kan nu selv komme ud af sengen og holder sig derfor mere i gang. Samtidig er værdigheds-aspektet meget vigtigt for os, og vi mener også, at en værdig alderdom øger lysten til at leve en aktiv alderdom.

Mette Jørgensen, RotoBed

FAKTA om AAL Forum

  • AAL Forum er en årlig begivenhed, hvor deltagere involveret i sund aldring samles for at diskutere og planlægge fremtiden for sund aldring i den digitale verden.
  • AAL Forum 2019 blev afholdt i Aarhus den 23.-25. september 2019. AAL Forum 2020 afholdes i Nice, Frankrig.
  • AAL Forum er en del af AAL Programme, som siden 2008 har finansieret mere end 220 projekter i hele EU. Læs mere her

Aarhus Kommune, Welldana Innocare, Rotobed, HabLab er medlemmer af Welfare Tech.

Foto: AAL Forum - fotograf Per Bille.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png