• Forside >
  • Nyheder >
  • Internationalt vokseværk? Nyt netværk hjælper virksomheder til udlandet
2019-11-13-Internationalt vokseværk? Nyt netværk hjælper health tech-virksomheder til vækst i udlandet.jpg

Internationalt vokseværk? Nyt netværk hjælper virksomheder til udlandet

Drømmen om et marked i andre lande kan komme tættere på med et nyt dansk netværk. Et komprimeret forløb vil hjælpe virksomheder, der har ambitioner om at komme ind på udenlandske health tech-markeder.

To medlemmer af Welfare Tech vil nu medvirke til at styrke branchens eksport og internationalisering via et nyt netværk for health tech-virksomheder. To erfarne konsulenter fra RUFF & CO og Blue-Nordics er klar med et netværksforløb, hvor små og mellemstore virksomheder inden for health tech får viden og hjælp til strategi og handlingsplan for eksport og internationalisering. Samtidig får medlemmerne adgang til fortrolig sparring, og netværket lægger op til, at medlemmerne finder sammen i strategiske alliancer, som skal styrke deres position i udlandet.

Kom med i værdifulde partnerskaber

Den nye vækstgruppe får navnet Health Tech Made in Denmark, og forløbet kører over to dage i hhv. januar og marts 2020. Netværk mellem virksomheder og partnerskaber bliver en vigtig del af den nye vækstgruppes forløb, forklarer Susie A. Ruff fra RUFF & CO.

Hun deltog for nylig i Welfare Techs fact-finding tur til Hannover, Deep Dive, som netop bekræftede fordelen ved at møde et nyt marked som en gruppe, der kan supplere hinanden.

- Det er meget givende at møde virksomheder, der ligner ens egen og har de samme udfordringer og mål. Desuden har en gruppe væsentlig bedre gennemslagskraft end en enkelt virksomhed, hvis man skal møde en ny potentiel kunde. Derfor vil vi i Health Tech Made in Denmark forsøge at parre deltagere med de samme vækstmål for at opnå den bedst mulige synergi, forklarer Susie A. Ruff.

Resultatorienteret, individuelt og relevant

Deltagerne i netværket får en individuel vækstplan for internationalisering samt en værktøjskasse til det fremadrettede arbejde med strategi og internationalisering. I løbet af de fire kursusdage vil der blive arbejdet med forretningsmodel, distributionsformer, partnervalg, indføring i regulativer samt benspænd og introduktion til håndtering af disse. Ikke mindst vil der blive arbejdet med, hvordan man kommunikerer skarpere til internationale kunder. Aktiviteterne vil veksle mellem workshops, coaching, hjemmearbejde og dialog mellem konsulenter og virksomheder. Tidsforbruget for hver deltagende virksomhed er 40-50 timer.

- Vi håber, Health Tech Made in Denmark vil skabe relationer, de enkelte virksomheder kan bruge efterfølgende i deres arbejde mod nye markeder. Vi ser frem til at dykke ned i hver enkelt virksomhed og finde deres specifikke muligheder, siger Susie A. Ruff.

Læs mere om Health Tech Made in Denmark.

 

RUFF & CO og Blue-Nordics er begge medlemmer af Welfare Tech.

Illustration: RUFF & CO.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png