• Forside >
  • Nyheder >
  • Strategiplan hjælper nærheds-app på rette spor i sundhedssektoren
2019-09-10-Strategiplan-hjælper-nærheds-app-på-rette-spor-i-sundhedssektoren_NY.jpg

Strategiplan hjælper nærheds-app på rette spor i sundhedssektoren

Hvilken vej skal vi, og hvor er vores potentiale? Det var spørgsmålet, da virksomheden TeamEffect i Aalborg meldte sig til projektet Velfærdsteknologisk Vækstløft. En strategiplan og en markedsanalyse har vist TeamEffect, at der er uudnyttet potentiale i sundhedssektoren, de bør sigte efter.

Da Peter Christensen for et år siden blev partner i Team Effect, besluttede han sig for at søge hjælp til at få en afklaring på, hvordan han angreb markedet bedst muligt.

TeamEffect har udviklet en nærheds-app, der bringer ledere og medarbejdere tættere på hinanden i en travl hverdag, hvilket har værdi bl.a. inden for sundhedssektoren. Og netop i sundhedssektoren har TeamEffect allerede fået rigtigt godt fat. Men potentialet er endnu større.

- Jeg ville have hjælp, så jeg ikke bare løb efter alt og havnede i huller. Skulle vi for eksempel udvide med andre områder som folkeskoler og jobcentre? siger Peter Christensen.

Hjælpen kom via en plads i det landsdækkende projekt Velfærdsteknologisk Vækstløft, som Welfare Tech er projektejer af, og som Erhvervshus Fyn er projektleder på.

Strategiplan, medfinansiering og sparring

Peter Christensen ønskede med projektet at finde ud af, hvordan TeamEffect fik lavet den rette plan for den ønskede vækst, og det er lykkedes, mener han.

Gennem Velfærdsteknologisk Vækstløft har TeamEffect bl.a. fået:

  • En strategiplan, som de nu eksekverer på
  • 50% i medfinansiering til en ekstern konsulent
  • Rådgivning og professionel sparring

Fokus på sundhedssektoren

Planen har givet TeamEffect et stærkt udgangspunkt, og der er netop ansat to mødebookere, udover de fem ansatte. Virksomhedens nærheds-app benyttes i dag af 28 kommuner.

- Strategiplanen er ikke bare et papir. Den er fuldstændig tilpasset vores virksomhed, og det er dem plan, vi har haft brug for. Strategiplanen har gjort det tydeligt for os, at vi fortsat skal fokusere på sundhedssektoren. Her er et stort uudnyttet potentiale både i forhold til sygehuse, pleje- og ældrecentre, bosteder osv., siger Peter Christensen.

Strategiplanen har ikke blot resulteret i en anvendelig markedsanalyse. Gennem forløbet i Velfærdsteknologisk Vækstløft er TeamEffect også blevet skarpere på, hvordan de tilgår markedet.

- Vi har fået finpudset vores storyline, så vi får fortalt det rette budskab, mener Peter Christensen.

Selv om det er for tidligt – blot få måneder efter afslutningen af forløbet – at sætte kroner og ører på værdien af strategiplanen, så tør Peter Christensen godt sige, at der er fuld valuta.

- Vi har fået dækket halvdelen af udgifterne til at få lavet en plan for vores vækst. Og jeg kan konstatere, at vores pipeline for det næste halve år ser super god ud.

Fakta om Velfærdsteknologisk Vækstløft med Welfare Tech som projektejer:

Kernen i dette projekt er vækst via udarbejdelse af vækstplaner. Projektets opgave er at identificere små og mellemstore innovative virksomheder, som har et uforløst vækstpotentiale. Virksomhederne tilbydes et tilskud til køb af konsulentbistand til udarbejdelse af en vækstplan, som virksomhederne derefter kan bruge i deres bestræbelser på vækst.

Tilbuddet er rettet mod virksomheder i Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Fakta om TeamEffect:

Virksomheden udvikler digitale værktøjer målrettet ledere og medarbejdere i den offentlige sektor til styrkelse af medarbejdertrivslen. Det gælder bl.a. en nærheds-app, hvor medarbejderen efter endt arbejdsdag bedømmer, om dagen har været god eller problemfyldt. Lederen kan på den måde hurtigt reagere på mistrivsel og opnår dermed en tættere kontakt med sine medarbejdere. Værktøjet benyttes i dag af 28 danske kommuner.

Foto: Erhvervshus Fyn

 

 

 

Kontakt

Michael Larsen

Projektudviklingschef

Erhvervshus Fyn

T: +45 4046 9102

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png