• Forside >
  • Nyheder >
  • Dansk life science og velfærdsteknologi samles i netværk
2020-08-26-Dansk-life-science-og-velfærdsteknologi-samles-i-netværk.jpg

Dansk life science og velfærdsteknologi samles i netværk

LSI Erhvervsforening har meldt sig ind i Welfare Tech og tilføjer hermed mere end 60 nordjyske life science virksomheder til Welfare Tech-netværket. Det styrker samarbejdet og smv-miljøet omkring life science og velfærdsteknologi på tværs af landet og giver samtidig landets mange små og mellemstore virksomheder en stærke stemme i den nationale erhvervsfremmereform.

To danske erhvervsnetværk intensiverer nu samarbejdet. 

LSI Erhvervsforening har meldt sig ind i Welfare Tech og tilføjer hermed mere end 60 nordjyske life science-virksomheder til Welfare Tech-netværket, der i forvejen tæller 190 medlemmer fordelt over hele landet. Heraf 122 virksomheder, som arbejder inden for life science og velfærdsteknologi. 

Med indmeldelsen styrker LSI Erhvervsforening og Welfare Tech samarbejdet på tværs af landet i forhold til udvikling, innovation og salg af life science og velfærdsteknologi nationalt og internationalt. 

Indmeldelsen er den foreløbige kulmination på et stadigt tættere samarbejde mellem Welfare Tech og LSI, Life Science Innovation Nord Denmark, som forventes at vokse sig endnu stærkere de kommende år.  

- Vi har meldt os ind i Welfare Tech for på den ene side at få adgang til et større netværk af virksomheder, som ligner vores egen medlemmer, og på den anden side fordi vi synes, at Welfare Tech, ligesom LSI, har meget fokus på aktiviteter og initiativer, der målrettes små og mellemstore virksomheder. Sammen kan vi udvikle mulighederne og styrke smv-miljøet inden for life science og velfærdsteknologi, siger Jørgen Hansen, bestyrelsesformand i LSI Erhvervsforening.

Skaber vækst i Danmark

Små og mellemstore virksomheder er rygraden i dansk erhvervsliv og udgør 99 procent af alle virksomheder i Danmark. De er afgørende for væksten og vigtige underleverandører til store virksomheder. 

- Der er et kæmpe potentiale i, at de eksisterende klynger inden for life science og velfærdsteknologi arbejder tæt sammen og samler smv’er fra hele landet. Det fremmer mulighederne for offentlig-privat innovationssamarbejde og investeringer i forskning og udvikling. Og det gavner væksten og virksomhedernes eksportmuligheder. Derfor er samarbejde en kerneopgave for en klynge som Welfare Tech, og vi ser frem til det tættere samarbejde med LSI, siger Søren Møller Parmar-Sielemann, vicedirektør og daglig leder i Welfare Tech. 

Giver smv’er en stærkere stemme 

Indmeldelsen og det styrkede samarbejde mellem LSI Erhvervsforening og Welfare Tech giver de små og mellemstore virksomheder en stærkere stemme i den nationale erhvervsfremmereform, som netop nu pågår. 

Smv’erne spiller en vigtig rolle i det danske erhvervsfremmesystem. Både hvad angår vækst og innovation. Med en større kritisk masse vil der i højere grad kunne sættes fokus på de små og mellemstore virksomheders behov, så iværksætteri, innovation og konkurrenceevne styrkes inden for life science og velfærdsteknologi – til gavn for virksomheder, borgere og samfundet. 

- I Welfare Tech samler vi løbende op på alle vores medlemmers behov, både de private virksomheders, de offentlige aktøres og videninstitutionernes, så vi kan tilpasse og målrette vores aktiviteter og skabe størst mulig værdi. Med en større kritisk masse får vi et bredere indblik i, hvordan vi bedst understøtter vores medlemmer, og vi kan segmentere vores tilbud endnu mere målrettet. Det skaber relevans og værdi for medlemmerne og vækst, fornyelse og udvikling for Danmark, siger Søren Møller Parmar-Sielemann.  

Om LSI Erhvervsforening

LSI Erhvervsforening samler de nordjyske virksomheder indenfor sundhed- og velfærdsområdet, og er en stærk partner i Life Science Innovation Nord Denmark (LSI), der udover virksomhederne består af de nordjyske kommuner, regionen og uddannelsesinstitutionerne indenfor området.

Billede: Stillwords, Ard Jongsma, WHINN

Kontakt

Søren_NY1.jpg

Søren Møller Parmar-Sielemann

Adm. direktør

Welfare Tech

Projektstyring, innovationspartnerskaber og sundhedsinnovation

T: +45 2932 7470

LinkedIn

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png