2020-02-01-Mit-Welfare-Tech-DFD Viima.jpg

Månedens medlem: DFD (Viima)

Kan du gøre rent bare med vand – og stadig opnå høj hygiejnestandard? Det korte svar: Ja. Med et rengøringskoncept baseret på avanceret mikrofiberteknologi – og vand - leverer DFD Viima rengøringssystem til bl.a. sygehuse, plejehjem og daginstitutioner. DFD er månedens medlem i februar.

DFD (De Forenede Dampvaskerier, red.) vasker ikke bare vasketøjet hvidt. DFD er nu en af Skandinaviens største leverandører af tekstil- og logistikløsninger. Med over 2000 ansatte leverer DFD totalløsninger til alle brancher.

Henrik Ravn, afdelingschef i Viima by DFD, fortæller herunder om, hvorfor de er medlem af Welfare Tech, deres udbytte af medlemsskabet, og hvad de har særligt fokus på lige nu.

Hvorfor er I medlem af Welfare Tech, og hvad får I ud af at være medlem?

DFD er medlem af Welfare Tech, da vi ønsker at være opdateret på teknologiske nyheder inden for sundhedssektoren, som er et af flere steder, hvor vi med Viima ønsker at gøre en tydelig forskel. Gennem vores medlemskab får vi også mulighed for at deltage i forskellige brancherelaterede konferencer i såvel ind- som udland. På den måde får vi andre indgange til at mødes med fx potentielle kunder i sundhedssektoren og sparre med andre virksomheder, som kan stå med de samme muligheder eller udfordringer. I mødet med andre medlemmer i Welfare Tech-klyngen kan vi også pitche vores koncept, få feedback – og skærpe vores koncept.

Hvad kan I bidrage med eller tilbyde de andre medlemmer i klyngen?

- I samspillet mellem private virksomheder, som os selv, og offentlige organisationer, kan vi videreformidle vores teknologiske viden og erfaringer til andre medlemmer. Det kan være nye input til at komme i dialog kommuner og potentielle kunder, vores erfaring med bæredygtige og ergonomiske rengøringsløsninger og andet.

Hvad har I særligt fokus på lige nu?

- Som udgangspunkt er vores fokus altid på kunden og de behov, som hver enkelt kunde har – som økonomi, miljø, hygiejne og kvalitet og uddannelsesmæssige behov. Men lige nu er vi særligt opmærksomme på de miljømæssige udfordringer lokalt og globalt. Vi har alle et ansvar for at være med til at løse de miljømæssige udfordringer - både som enkeltperson, offentlig instans eller privat virksomhed.

 - Med vores koncept, Viima by DFD, bidrager vi til at sikre et minimalt vandforbrug og næsten ingen kemi i udførelse af manuel rengøring. Samtidig er det vigtigt for os, at vi med Viima kan dokumentere bedre hygiejne de steder, hvor der fx er stor risiko for spredning af smitte. Og på den måde kan vi være med til at løse de store problemer og udfordringer, der kan opstå på landets sygehuse, plejehjem, skoler/børnehaver osv.

Hvad ser I som den største tendens eller udfordring inden for jeres område?

- Vi oplever, at kunderne er mere fokuseret på at sikre gennemsigtighed og synlighed i deres indkøb. Særligt på det offentlige og kommunale marked. Samtidig er der mere efterspørgsel og krav omkring flere og større miljømæssige initiativer.

 - Vores samfund står i de kommende år med en større generation af ældre borgere, hvilket kræver flere (teknologiske) tiltag omkring pleje og plejerelaterede opgaver. For virksomheder, der arbejder med løsninger på sundheds- og plejeområdet, giver det flere muligheder for at byde ind – og derved gøre en samfundsmæssig forskel.

- Udfordringerne er dog ofte, at det som privat virksomhed kan være svært at komme igennem med budskaber og forevise mulighederne på det offentlige marked. Vi oplever også, at der stilles store krav til indkøbsfunktioner i det offentlige. Så her bliver der behov for at tænke anderledes og tænke nyt i kommende udbud. For på den måde kan også nye initiativer få mulighed for at komme ind på markedet, slutter Henrik Ravn, afdelingschef Viima by DFD.

DFD har været medlem af Welfare Tech siden maj 2018.

Læs også: Cekura – månedens medlem i januar


Om Mit Welfare Tech – månedens medlem

I Welfare Tech er der mere end 200 unikke medlemmer. Medlemmerne er både små og store virksomheder, offentlige organisationer og videninstitutioner. De er alle unikke og har meget at byde ind med. For at give et indblik i deres verden sætter vi hver måned fokus på et medlem. Gennem 4 spørgsmål fortæller medlemmet om deres medlemskab, udbytte og hvad de har særligt fokus på lige nu.

Bliv månedens medlem

Er du medlem af Welfare Tech og vil du gerne fortælle, hvad du fx har fokus på lige nu? Så send en mail til chpc@welfaretech.dk.

Ikke medlem? Klik her

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png