2020-06-17-Dansk-velfærdsteknologi-får-corona-boost.jpg

Dansk velfærdsteknologi får uventet corona-boost

For at give en hjælpende hånd under coronakrisen har Life-Partners gjort sin it-platform Life-Manager gratis for sundheds- og plejesektoren. Det har uden varsel fået interessen for virksomhedens ydelser til at vokse eksplosivt. Life-Partners, der havde forudset en svær tid, betaler nu hjælpepakker tilbage og beretter om øget salg.

Coronakrisen er gået hårdt ud over mange brancher, men enkelte har faktisk oplevet et opsving under krisen. Både teknologivirksomheder og virtuelle mødeplatforme har trukket overskrifter. Og det er ikke kun de kinesiske og amerikanske tech-giganter, der har formået at levere varen i den nye virkelighed. 

Life-Partners, med base i Sønderjylland, har på kun tre måneder øget kundetilgangen med mere end 50%. Samarbejdet med eksisterende kunder er også gået i vejret, og virksomheden har endda fået et gennembrud i udlandet, som direkte følge af den globale pandemi.

- Det er en trist baggrund, som vi gerne havde været for uden. Vi troede, at vi skulle kæmpe samme overlevelseskamp som alle andre, men det viste sig, at vores produkt var som skræddersyet til situationen, hvor vi både kunne lette presset på plejesektoren, mindske smitten og opretholde kontakt under isolation. Derfor valgte vi at forære vores platform væk. Vi ville ikke tjene penge på situationen, siger Bo Høvedsgaard Iversen, der er adm. direktør i Life-Partners.

Øjenåbner for markedet

Life-Partners har hverken krævet betaling for deres løsning under pandemien - eller aftaler, når krisen engang er ophørt. Alligevel har flere nye brugere valgt at tegne en kontrakt med virksomheden. Enkelte er endda at finde udenfor landets grænser.

- Vi mærker, at plejesektoren simpelthen har oplevet mulighederne ved et pålideligt værktøj indenfor den digitale welfare-tech, og at de ønsker fordelene i andre opgaver end lige kampen mod den aktuelle epidemi. På denne måde har den ulykkelige situation fungeret som en øjenåbner for dele af markedet, som ellers kan tage lang tid at få i tale. Det betyder, at vi nu leverer til en stor del af den danske plejesektor, men at vi også har fået foden indenfor i fx England, siger Bo Høvedsgaard Iversen.

Blandt de nye brugere, som Life-Partners har lavet aftaler med, er Aarhus, Esbjerg, Køge, Ringsted og Kerteminde kommuner samt en række private og offentlige plejeudbydere i England

Betaler støttepakker tilbage

Da Danmark lukkede ned i midten af marts måned, begyndte Life-Partners at forberede sig på en dyster fremtid. Hjemsendelser blev effektueret og ansøgninger om støttepakker sendt afsted. 

Imidlertid har den overraskende succes betydet, at hver en krone nu tilbagebetales. Og virksomheden forventer endda flere nyansættelser. 

- Vi ansætter primært folk fra sundheds- og plejesektoren, samt it-folk med softwarebaggrund. Det kan derfor blive vanskeligt at fylde de nye stillinger, da disse sektorer er blandt de få, der ikke har været hårdt ramt af krisen. Men vi er fortrøstningsfulde og glæder os over, at vi forhåbentlig snart kan hyre igen, fortæller Karen Alexandersen, som er implementeringschef hos Life-Partners.

Selvom Danmark så småt er ved at åbne, har Life-Partners ingen planer om at trække tilbuddet om den gratis brug af Life-Manager tilbage lige foreløbigt. 

- Vi ved endnu ikke, om krisen er ovre. Vi stillede værktøjet til rådighed for at hjælpe især det danske system. Det vil vi gerne fortsætte med indtil katastrofen er afblæst. Og selvom vi ikke tjener en bøjet femøre på de gratis brugere, så har selve teknologien og vores implementeringsmetode bevist sit værd. Det lover godt for vores fremtid og for dansk welfare-tech i det hele taget, siger Bo Høvedsgaard Iversen.

Læs mere om Life-Partners på www.da.life-partners.com

Life-Partners er medlem af Welfare Tech.

Billede: Life-Partners.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png