2020-03-11-360-graders-sparring-med-eksperterne-.jpg

360 graders sparring med eksperterne

4 timer, 12 eksperter, +30 deltagere, +70 sparringsforløb. Et velbesøgt temaarrangement gav tips og gode råd om implementering og 1:1 sparring på konkrete problemstillinger. TV2 Østjylland var med og fulgte en af deltagerne på dagen.

Vejen til markedet for sundheds- og velfærdsteknologi kan være svært at finde hoved og hale i. Der skal gøres mange overvejelser fra man står med en produktide, til man som virksomhed kan skabe forretning på sin ide, og den færdige løsning er succesfuldt implementeret hos kunderne. 

Mere end 30 virksomheder rev derfor en eftermiddag ud af kalenderen og deltog på et temamøde i Aarhus, tirsdag den 3. marts, hvor 12 eksperter gav 1:1 sparring på konkrete problemstillinger; fra innovation og udvikling, til fundraising, forretningsudvikling og regulativer. 

En af virksomhederne var Åte VR, som udvikler virtual reality briller til sundhedsvæsenet. En løsning som bl.a. hjælper børn med ADHD og sygeplejersker og SOSU-assistenter, der behandler patienter med KOL. 

- Vi laver virtuelle verdner, som man oplever i brillerne, og det indhold laver vi specifikt til sundhedsvæsenet, fortalte Ege Jespersen til TV2 Østjylland, der havde fået lov til at følge ham på dagen. 

Se indslaget på TV2 Østjylland: Ung iværksætter får hjælp til at kickstarte sin virksomhed 

Tips til god implementering

Udover de intensive sparringsforløb fik deltagerne også et inspirationsoplæg om implementering med tips og gode råd til at komme succesfuld i mål. 

- Implementeringen af et produkt medfører ofte en forandring for brugerne, og det er afgørende som leverandør at kende sin rolle, sagde Jens Parbo Jensen fra Hildebrandt & Brandi. 

- Produkter implementerer ikke sig selv. Selvom du har et stærkt produkt, afhænger produktet succes af den værdi, det skaber hos brugeren. Du skal turde stille krav og kontrollere det du kan - og konfrontere det du ikke kan. Du skal stille skarpt på dybden og bredden af den forandring dit produkt er med til at skabe og fokusere på den forandring, som implementeringsforløbet bibringer. Med andre ord: Du skal forstå den samlede værdikæde og adressere nøgleudfordringer og gevinster, lød det.

Bag temaarrangementet stod MedTech Innovation Consortium (MTIC), Life Science Innovation Nord Denmark (LSI), Copenhagen Healthtech Cluster (CHC) og Welfare Tech. De fire organisationer har i 2020 indledt et tæt samarbejde og vil i de kommende måneder afholde flere lignende temamøder rundt om i landet inden for andre områder. Temaerne er udpeget på baggrund af en stor undersøgelse blandt organisationernes interessenter, som blev gennemført i december 2019. 

Næste temamøde afholdes i Aalborg den 28. april 2020 med temaet ’brugerinddragelse og videnbro’. De nærmere oplysninger om arrangementet annonceres i Welfare Tech nyhedsbrev og på hjemmesiden.  

Læs også: Klynger og netværk styrker innovationskraften

Billede: Welfare Tech, Jens Parbo Jensen oplæg ved temamøde hos MTIC

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png