2020-11-01-Mit-Welfare-Tech-Sectra.jpg

Månedens medlem: Sectra Danmark

Med dybe rødder i radiologi og cybersikkerhed er månedens medlem samtidig en af Skandinaviens største leverandører af sikker håndtering af medicinsk billedmateriale, primært til hospitaler. Mød Sune Henriksen fra Sectra Danmark.

Sectra er et akronym bestående af SEC, som står for Secure og TRA som står for Transmission. Sectra er pt. det eneste selskab, der leverer sundhedssystemer inden for billedområdet, der også er NATO- og EU-krypto certificerede.

Særligt det område har betydet ekstra travlhed for Sectra, pga. stigende efterspørgsel.

Sectra har kontorer i 15 lande og samarbejder med flere globale partnere. Udover løsninger til sundhedssektoren leverer Sectra også sikker kommunikation til fx regeringer, militæret og energiforsyninger.

Sune Henriksen, adm. direktør i Sectra Danmark A/S, fortæller herunder, hvorfor Sectra Danmark er medlem af Welfare Tech, deres udbytte af medlemsskabet og hvad de har særligt fokus på lige nu.

Hvorfor er I medlem af Welfare Tech, og hvad får I ud af at være medlem?

- Som leverandør til de danske hospitaler er Welfare Tech et naturligt valg for Sectra. Den værdi, som bliver genereret i vores medlemskab af foreningen, er en fordel for Sectra. Vi har opbygget et stærkt netværk, deltaget i arrangementer om vidensdeling, fået sparring og kvalificeret vores markedsviden.

Hvad kan I bidrage med eller tilbyde de andre medlemmer i klyngen?

- Som leverandør inden for billedhåndtering til sundhedsmarkedet, kan Sectra tilbyde andre medlemmer viden om det at samarbejde og generere værdi for de danske regioner inden for sundhedsområdet. Sectra udvikler, sælger og vedligeholder medicinske software til diagnostik til store hospitaler på regional og national basis. Den viden, vi har opbygget, bliver taget med ind i vores netværk og medlemskab i Welfare Tech. 

Hvad ser I som den største tendens eller udfordring inden for jeres område?

- I forhold til COVID-19, så er det, at vi ikke kan mødes fysisk til diskussioner i et større forum, eksempelvis messer og konferencer, en stor udfordring for vores måde at arbejde på. Tendensen er tydelig: Flere og flere stormøder, messer og konferencer bliver afholdt virtuelt. Men noget af det, som går tabt, er den fysiske spontane snak; det at folk dropper forbi ens messestand, diskussioner hvor mange sidder rundt om bordet og har individuelle smalltalks med hinanden. 

- Som virksomhed er udfordringen for os klar: Hvordan gør man opmærksom på sine innovative og banebrydende produkter, som kræver en del forklaring samt ændring af mindset? Vi håber på, at vores nye metoder at arbejde på, giver både os og vores kunder mulighed for at gøre endnu mere for patienterne.

Hvad har I særligt fokus på lige nu?

- Vi har særligt fokus på den forandring, der er i markedet på grund af COVID-19, der har ændret en del af den måde, vi tidligere har arbejdet på. Både inden for leverance, men også i udviklingen og salg fremover. Vores kunder stiller blandt andet større krav til kommunikationsløsninger indbygget i systemerne, større driftssikkerhed samt øget datasikkerhed, da mange medarbejdere nu kan sidde hjemme og arbejde, slutter Sune Henriksen, adm. direktør i Sectra Danmark.

Sectra Danmark har været medlem af Welfare Tech siden maj 2019.

Læs også: Device Intelligence er månedens medlem i oktober.

Foto: Sectra/WHINN.DK


Om Mit Welfare Tech – månedens medlem

I Welfare Tech er der mere end 200 unikke medlemmer. Medlemmerne er både små og store virksomheder, offentlige organisationer og videninstitutioner. De er alle unikke og har meget at byde ind med. For at give et indblik i deres verden sætter vi hver måned fokus på et medlem. Gennem 4 spørgsmål fortæller medlemmet om deres medlemskab, udbytte og hvad de har særligt fokus på lige nu.

Bliv månedens medlem

Er du medlem af Welfare Tech og vil du gerne fortælle, hvad du fx har fokus på lige nu? Så send en mail til Christina Prangsgaard, digital kommunikationskonsulent, chpc@welfaretech.dk.

Vil du også være medlem? Klik her

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png