• Forside >
  • Nyheder >
  • National klynge for life science og velfærdsteknologi går i luften
2020-11-27-National klynge for ...-går-i-luften-kopi.jpg

National klynge for life science og velfærdsteknologi går i luften

Bestyrelsen for den nye klynge Danish Life Science Cluster er nu på plads, og arbejdet kan gå i gang. Klyngen får regionale hubs i hele landet og bygger videre på det arbejde, Welfare Tech og andre klynger udfører i dag. Klyngen får fortsat fokus på SMV'er.

Danmarks nye nationale erhvervsklynge for life science og velfærdsteknologi er nu officielt stiftet som forening under navnet Danish Life Science Cluster. Tirsdag var der stiftende generalforsamling, og bestyrelsen har nu konstitueret sig med et formandskab på tværs af erhvervslivet, vidensinstitutionerne og sundhedsvæsnet repræsenteret af de danske kommuner og regioner.

Målet er at sikre grundlag for patientbehandling, innovation og produktudvikling i verdensklasse til gavn for både vækst og velfærd.

Den nye klynge bygger videre på Welfare Techs og de andre eksisterende klyngeorganisationers arbejde. Medarbejdere fra disse klynger, cirka 30 personer i alt, kommer til at udgøre staben i sundhedsklyngen, der bliver organiseret i fire regionale hubs.

- Welfare Tech har gennem hele forhandlingsforløbet haft fokus på at skabe de bedst mulige forhold for SMV’er i hele landet. Sundhedsklyngen får regionale hubs i Odense, Aarhus og Aalborg og hovedkontor i København, og det sikrer, at vi kan bevare den korte vej mellem klyngen og virksomhederne, siger adm. dir. i Welfare Tech, Søren Parmar-Sielemann.

Direktør til Danish Life Science Cluster søges - se stillingsopslaget her

Virksomheder på plads i bestyrelsen

Bestyrelsen for Danish Life Science Cluster består af repræsentanter for bl.a. videninstitutioner, regioner, kommuner og virksomheder.

- Vi har lagt vægt på, at virksomhederne skal have en vigtig stemme i bestyrelsen, og det har vi fået, så vi fortsat kan være skarpe inden for erhvervsfremme, siger Søren Parmar-Sielemann.

Odense Kommune og SDU er også repræsenteret i bestyrelsen.

Bestyrelsesformand fra Lægemiddelindustriforeningen

Ny bestyrelsesformand er koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen, LIF, Ida Sofie Jensen.

- Vi har brug for en markant stærkere videnbro mellem viden og virksomhed inden for life science og velfærdsteknologi i Danmark. Det har vi nu med et stærkt partnerskab, hvor vi i fællesskab skaber et stærkt samarbejde om at skabe et stærkt økosystem og udvikle nye innovative løsninger. Nu er foreningen stiftet og vi har en stor og vigtig opgave foran os med en fælles høj ambition om en national klynge, der kan konkurrere med de bedste i verden, siger formand for bestyrelsen i DLSC, koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen, LIF, Ida Sofie Jensen.

I løbet af de kommende måneder ansættes en direktør og organisationen etablerer sig fysisk med tilstedeværelse i fire regionale hubs.

Welfare Techs medlemmer bliver kontaktet direkte til nærmere dialog om det videre forløb.

Fakta:

  • Bag Danish Life Science Cluster står et partnerskab mellem de nuværende klyngeorganisationer Welfare Tech, MTIC, LSI, CHC og Biopeople. Derudover fem universiteter, fem GTS-institutter, de fem danske regioner, de danske kommuner samt Lif, DI, DE, Dansk Biotek, Medicoindustrien og Danish Care.
  • Formålet med den nye klynge er at styrke samarbejdet om overførslen af den store forskningsindsats og vidensproduktion, der skabes på universiteterne, i klinikkerne, på de teknologiske institutter og øvrige uddannelsesinstitutioner, så der kan skabes innovation og kommercielle løsninger i nye og eksisterende virksomheder.
  • Læs den fulde pressemeddelelse her.
  • Læs stillingsopslaget for den kommende direktør i Danish Life Science Cluster her.

Foto fra Pexels-pixabay

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png