2020 11 06 Projekt løfter små virksomheder-kopi.jpg

Projekt løfter små virksomheder

Små og mellemstore virksomheder er i fokus i et Welfare Tech-projekt, hvor vækstfremme er målet. Flere end 20 virksomheder har fået sparring, konsulentrådgivning og vækststøtte gennem projektet Velfærdsteknologisk Vækstløft, som er et resultat af godt samarbejde med erhvervshusene.

Èn virksomhed er klar til et nyt marked, en anden har udviklet en helt ny salgsstrategi, og en tredje virksomhed får nu hjælp til at beskytte sine intellektuelle rettigheder.

21 små og mellemstore virksomheder har fået hjælp gennem Welfare Techs projekt Velfærdsteknologisk Vægtløft, som drives i samarbejde med Erhvervshus Fyn.

En af projektdeltagerne er virksomheden Wavecare, der udvikler audiovisuel stimulering til bl.a. fødeafdelinger og psykiatriske afdelinger.

- Med projektet fik vi taget hul på et nyt eksportmarked, som vi ellers ikke vidste, hvordan vi skulle gribe an. Med god støtte og selvtilliden på plads er vi nu klar til at udvide mod nord, forklarer Eva Wennerwald, direktør i Wavecare.

Projekt hjælper Wavecare til Sverige

Wavecare har erfaring med eksport til Østen, hvor deres løsning bliver flittigt efterspurgt, men Eva Wennerwald ønskede også et eksportmarked tættere på. Valget faldt på Sverige, hvorfra der i stigende grad har været forespørgsler på Wavecare løsninger.

- Det svenske marked skulle bygges op fra grunden med en svensk konsulent, markedsanalyse, markedsmodning, salgskanaler osv. Derfor havde vi brug for rådgivning, som vi bl.a. har fået gennem Velfærdsteknologisk Vækstløft, fortæller Eva Wennerwald.

Wavecare har brugt forårets corona-lockdown og sommeren til at gennemføre en dybdegående analyse af det svenske marked, og nu klar til den egentlige markedsmodning.

Vil beskytte sine intellektuelle rettigheder

Virksomheden Brain+ har udviklet et digitalt terapeutisk redskab - Brain+ RECOVER - der kan genoptræne borgeres svækkede kognitive funktioner. Brain+ har brugt projektet Velfærdsteknologisk Vækstløft til at få udarbejdet en IP-strategi.

IP står for intellectual proberty, og en IP-strategi er en plan for, hvordan virksomheden beskytter sine ideer, opfindelser og designs mm.

- Vi har længe kigget på mulighederne for at beskytte vores brand, og nu har Brain + nået en størrelse, hvor vi har behov for at lagt en egentlig strategi for, hvordan vi bedst sikrer vores løsninger. Derfor har vi fået hjælp til at afsøge markedet inden for IPR (intellectual proberty rights), forklarer Kim Baden-Kristensen, direktør og grundlægger af Brain +.

Siden 2012 har Brain+ udført syv store randomiserede kontrollerende kliniske studier i Danmark og Europa.

Fokus på SMV’er føres videre i fremtidens nationale sundhedsklynge

Projektet Velfærdsteknologisk Vækstløft drives i samarbejde mellem Welfare Tech og Erhvervshus Fyn. Welfare Techs markedsindsigt og erhvervshusenes individuelle rådgivning har været et stærkt udgangspunkt til at skabe vækstmuligheder for SMV’er i hele landet.

- Projektet er et godt eksempel på, hvordan erhvervshusene og en erhvervsklynge som Welfare Tech kan skabe resultater sammen. Welfare Tech har en bred kontakt til de velfærdsteknologiske virksomheder, som er mål for puljen, og fra erhvervshusets side har vi kunnet tilbyde en dybdegående faglig rådgivning, som er tilpasset den enkelte virksomheds situation, forklarer konsulent Michael Larsen fra Erhvervshus Fyn.

Projektet har haft deltagelse af 10 medlemmer fra Welfare Tech, og direktør Søren Parmar-Sielemann er glad for, at så mange danske SMV’er har fået gavn af projektet.

Samtidig peger projektet godt ind i fremtiden, hvor Welfare Tech fra årsskiftet bliver en del af den nye nationale klynge for Life Science og Velfærdsteknologi – her skal der nemlig være fokus på erhvervsfremme for SMV’er.  

Den nye klynge er blevet bevilget 13 millioner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og i tilsagnet lægges der netop vægt på, at klyngen skal støtte små og mellemstore virksomheders potentiale inden for vækstfremme.

- Derfor ser vi frem til at fortætte det gode arbejde med både erhvervshuse og virksomheder fra hele Danmark i den nationale klynge, siger Welfare Techs direktør Søren Parmar-Sielemann.

Følgende medlemmer af Welfare Tech har været en del af projektet Velfærdsteknologisk Vækstløft:

  • TeleCall
  • MyMedCards
  • Come-Back
  • MyInnerme
  • Monsenso
  • HabLab
  • RotoBed
  • DigiRehab
  • Wavecare

Projektet medfinansieres med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og af Syddansk Vækstforum, og løber fra 23.08.2016 til 31.12.2020.

Læs mere om projektet Velfærdsteknologisk Vægtløft:

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png