• Forside >
  • Nyheder >
  • Grunden er lagt til den nationale klynge Danish Life Science Cluster
2020-10-02-Grunden-er-lagt-til-den-nationale-klynge-Danish-Life-Science-Cluster.jpg

Grunden er lagt til den nationale klynge Danish Life Science Cluster

Den nationale klynge for life science og velfærdsteknologi er på vej til at blive en realitet. Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop bevilget de midler, som skal være med til at danne fundament for klyngens aktiviteter.

Med støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet er det økonomiske fundament nu på plads til den nationale klynge for life science og velfærdsteknologi, som får navnet Danish Life Science Cluster. Klyngen skal fungere fra 1. januar 2021, hvor Welfare Tech vil blive fusioneret ind, og repræsentanter fra organisationerne bag ansøgningen ser frem til de kommende måners arbejde med at etablere klyngen.

- Vi er glade for, at Uddannelses- og Forskningsministeriet støtter den nationale klynge. Det har været en lang proces at samle alle parter, da området life science og velfærdsteknologi dækker bredt. Men det lykkedes, og ministeriet bakker op, og vi kan derfor se vi frem til at få en klynge, der fra 1. januar vil sikre, at hele Danmark er med i front inden for udvikling og innovation på pleje- og sundhedsområdet, siger Søren Parmar-Sielemann, Welfare Tech. Han uddyber:

- Vi har brug for endnu mere innovation og nye løsninger, når vi skal fastholde og udvikle eksporten af et sundhedsvæsen i verdensklasse. Derfor er der brug for en national sundhedsklynge, som har regionale tilhørsforhold i hele landet, og som favner både store og små virksomheder, hele den offentlige sektor og hele videnmiljøet. 

Hele branchen er samlet om ny klynge

I Danish Life Science Cluster er det lykkedes 26 aktører i hele landet at samle sig om én ansøgning om at danne klyngen. Danish Life Science Cluster vil have fokus på det brede offentlige private samarbejde på tværs af virksomheder, vidensinstitutioner, sundhedsvæsen og plejesektor.

Den nye nationale klyngeorganisation skal skabe erhvervsfremme, og både nye og eksisterende virksomheder skal involvere sig i aktiviteterne og vil kunne drage nytte af evidens, viden og erfaringer fra sundhedssektoren og fra forskningen.

Klyngen får hovedsæde i København og regionale kontorer i Odense, Aarhus og Aalborg.

Ny direktør overtager driften

Fra Welfare Techs side har adm. direktør Troels Bierman Mortensen været dybt involveret i forhandlingerne om etableringen af den nationale klynge. Nu hvor der er enighed om at stifte foreningen bag den nye nationale klynge, takker han af og overlader direktørposten til tidligere vicedirektør Søren Parmar-Sielemann.

- Med udmeldingen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet er finansieringen på plads, og det er derfor et godt tidspunkt at give stafetten videre til Søren, indtil Welfare Tech lægges ind i den nye klynge, siger Troels Bierman Mortensen.

Han forklarer, at Søren Parmar-Sielemann er stærk på drift og projektstyring og har stor erfaring fra det operationelle arbejde i en klynge.

- Søren har desuden stor erfaring med innovation på tværs af det offentlige og det private, og det er vigtigt at få med over. Jeg vil fortsætte på konsulentbasis, og vil støtte Søren og vores bestyrelses arbejde, så medlemmerne af Welfare Tech får de bedst mulige forhold i den nationale klynge, siger Troels Bierman Mortensen.

Alle aktiviteter og projekter fortsætter i Welfare Tech frem til årsskiftet, hvorefter de overføres til  Danish Life Science Cluster.

Afventer endnu en pulje

De offentlige midler til Danmarks nye superklynger er delt i to – en portion kommer fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, og den anden portion bevilges af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Parterne bag Danish Life Science Cluster forventer at få svar på ansøgningen om den sidste pulje midler inden for en uge.

Bag Danish Life Science Cluster står:

Welfare Tech, Medtech Innovation Consortium (MTIC), Life Science Innovation (LSI), Copenhagen Healthtech Cluster (CHC), Danish Healthtech og Biopeople, Københavns Universitet, DTU, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, FORCE Technology, Bioneer, Alexandra Institute, Teknologisk Institut, DHI, Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland, Region Hovedstaden, Lif, Medicoindustrien, Dansk Biotek, Danish Care, Dansk Erhverv og Dansk Industri.

Læs meddelelsen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet:

Ministre glæder sig over fordeling af viden- og erhvervsklynger i hele landet

Foto: Pixabay.com

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png