• Forside >
  • Nyheder >
  • Hvad betyder den nye nationale sundhedsklynge for Welfare Techs medlemmer?
2020-09-08 Det betyder den nationale sundhedsklynge for Welfare Techs medlemmer-kopi.jpg

Hvad betyder den nye nationale sundhedsklynge for Welfare Techs medlemmer?

Welfare Tech har nu indgået en unik aftale med de andre parter på området om at danne en ny forening som ramme for den nationale klynge for life science og velfærdsteknologi. Resten af 2020 arbejder vi på en smidig overgang af alle projekter, netværk og medlemsaktiviteter til den nye klynge.

Welfare Tech er blevet en del at en bred aftale om den kommende nationale sundhedsklynge. Aftalen bag den nye klynge – Danish Life Science Cluster - skal nu vurderes af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

I forbindelse med aftalen udsendte Welfare Techs bestyrelsesformand Jens Ole Pedersen en mail til alle medlemmer. Her lagde han bl.a. vægt på, at Welfare Tech i aftalen har sikret følgende:

  • Klyngen skal være en forening med direkte medlemsindflydelse. Den nye forening får seks virksomheder i bestyrelsen, heraf to fra det nuværende Welfare Tech.
  • Fokus er på både den primære og den sekundere sundhedssektor.
  • Fokus på videninstitutioner heriblandt professionshøjskoler og SOSU-skoler.
  • Fokus er på at videreføre Welfare Techs 10 års arbejde med klyngeudvikling – herunder erfaring med samarbejder på tværs af det private, det offentlige og videninstitutioner samt internationalt arbejde.

Foreningsstrukturen sikrer Welfare Techs medlemmer bedst muligt i den nye klynge. Der afholdes en ekstraordinær generalforsamling i Welfare Tech senere på året, hvor medlemmerne endeligt godkender, om alle aktiviteter overgår til Danish Life Science Cluster per 1. jan. 2021.

Den kommende forening får kontorer i Odense, Aarhus, Aalborg og København (hovedkontor).

Welfare Tech har lavet et webinar til medlemmerne om den nye ændring. Har du yderligere spørgsmål, og er du medlem af Welfare Tech, så kontakt Krista Ebsen Blaabjerg, chef for medlemsservice og kommunikation, krivb@welfaretech.dk, tlf. 3139 7892 og få webinaret tilsendt.

Projekter, netværk og aktiviteter fortsætter

Bestyrelsesformand Jens Ole Pedersen takker alle Welfare Techs medlemmer for støtten i denne lange proces.

- Vi ser frem til at fortsætte vores arbejde i en endnu større klynge til gavn for vores medlemmer. I vil som medlemmer ikke opleve ændringer i igangværende projekter, netværk og aktiviteter, forklarer Jens Ole Pedersen.

Aftalen bag Danish Life Science Cluster skal behandles af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ultimo september.

Se den fælles pressemeddelelse fra partnerne bag den nye fælles ansøgning her. 

Fakta:

Bag den nye forening står Welfare Tech, Danish Healthtech, LSI, CHC, MTIC, Københavns Universitet, DTU, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, FORCE Technology, Bioneer, Alexandra Institute, Teknologisk Institut, DHI, Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland, Region Hovedstaden, KL, Lif, Medicoindustrien, Dansk Biotek, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Danish Care og Biopeople.

I alt er 500 små og store virksomheder i sektoren repræsenteret.

Som medlemmer er I altid velkomne til at kontakte

Kontakt

Krista-Blaabjerg_NY.jpg

Krista Ebsen Blaabjerg

Chef for medlemsservice og kommunikation

Welfare Tech

Netværk og matchmaking

T: +45 3139 7892

LinkedIn

Skype id : krista.blaabjerg2

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png