• Forside >
  • Nyheder >
  • Flere virksomheder får sparring - Welfare Tech-koncept populært i udlandet
2021-03-30-Welfare-Tech-koncept-populært-i-udlandet-–-endnu-flere-virksomheder-får-sparring-på-nye-markeder.jpg

Flere virksomheder får sparring - Welfare Tech-koncept populært i udlandet

Welfare Tech har fået mange positive tilbagemeldinger på et virtuelt koncept, der hjælper virksomheder på vej mod nye markeder. Via vores internationale samarbejdspartnere er konceptet nu på vej til bl.a. Storbritannien, Tyskland og Baltikum.

Stil spørgsmål om dit næste marked og få svar.

Det er ret basalt, hvad Welfare Techs nye succes-koncept tilbyder. Flere end 50 danske og udenlandske virksomheder har siden efteråret benyttet sig af det virtuelle koncept Booster Board, hvor deltagerne kan få råd om deres vej ind i nye markeder.

Booster Board-sessionerne er arrangeret i samarbejde med sundhedsklynger i Sverige, Finland og Norge, og der er allerede planer om, at virksomheder i en række andre lande skal have glæde af Welfare Techs koncept.

- Jeg er meget begejstret for Booster Board’et. Konceptet er så simpelt, men alligevel så effektivt. Det var bestemt en fornøjelse at være en del af dette, og vi ser frem til at udvikle dette yderligere, siger Minna Komu fra den finske sundhedsklynge Oulu Health.

Hvad er et Booster Board?

Booster Board er et online koncept, hvor tre til fem virksomheder ad gangen får mulighed for at pitche deres løsning og stille tre konkrete spørgsmål til et ekspertpanel fra det land, de ønsker – i første omgang har Welfare Tech inviteret til Booster Boards med fokus på markedet i Danmark, Norden og Tyskland.

I panelet sidder en række eksperter, som giver virksomhederne feedback på deres pitch og giver svar på deres spørgsmål. Hvert panel består af eksperter fra for eksempel en kommune, et hospital, en klynge (netværk), en videninstitution og en virksomhed. Efterfølgende kan de deltagende virksomheder give feedback til hinanden og netværke.

Tilmeld dig Welfare Techs næste Booster Board med fokus på Hannover

Feedback, netværk og viden om nyt marked

Welfare Tech har gennemført 12 sessioner af Booster Boards – med fokus på Finland, Sverige og Norge. Der er positive tilbagemeldinger fra alle tre lande:

- Det er et godt koncept, der tilbyder virksomhederne en hovedindgang til et nyt marked. Sundhedssektorene er forskellige fra land til land, så det er en klar fordel at have relevante aktører samlet på en skærm, siger Iris Öhrn, Investment Advisor, Business Region Göteborg AB.

Fra Arild Kristensen, CEO i Norwegian Smart Care Cluster, lyder det:

- Dette er et godt koncept med let adgang til feedback. Deltagerne får indsigtsfuld viden og potentielt et nyt netværk via panelet og de andre virksomheder. Erfaringerne fra de andre virksomheder i sessionen kan også være gavnlige.

Iris Öhrn fra Göteborg tilføjer, at et Booster Board også giver ny viden til eksperterne i panelet:

- Vi i panelet lærer også noget om hinandens kompetencer, og det styrker netværk og det samlede system. Vi ønsker jo alle et fleksibelt innovationssystem inden for sundhedsvæsenet, og et koncept som Booster Board kan være med til at nedbryde barrierer.

Find dit næste Booster Board og Welfare Techs andre arrangementer her

Styrker samarbejde til gavn for virksomhederne

Det er Welfare Techs internationale koordinator, Karen Lindegaard, der sammen med sine kolleger har udvikle Booster Board-konceptet, da corona-krisen risikerede at bremse virksomhedernes arbejde med internationalisering.

Karen Lindegaard fortæller, at konceptet også styrker netværket mellem de europæiske klynger og dermed værditilbuddene til virksomhederne.

- Vi er glade for, at konceptet er blevet en succes, for der ligger meget arbejde bag fra Welfare Techs side. Vi bruger lang tid på at finde de rette eksperter fra de enkelte lande og på at matche dem til virksomhederne. Her er Welfare Techs internationale netværk en klar fordel, og det er tilmed blevet styrket yderligere i arbejdet med at organisere Booster Boards’ne, fortæller Karen Lindegaard.

I Welfare Tech ser vi frem til at kunne udnytte vores internationale netværk, erfaringer og kompetencer, når vi overgår til Danmarks nye nationale sundhedsklynge Danish Life Science Cluster.

Læs også: Virksomheder får sparring om nye markeder fra eksperter på skærmen

Fakta

  • I Welfare Techs seneste medlemsundersøgelse svarede 44 procent af virksomhederne, at eksport til Norden var en prioritet.
  • Booster Board arrangeres af de fire danske klyngeorganisationer Life Science Innovation North Denmark, Copenhagen Healthtech Cluster og MedTech Innovation Consortium.
  • De danske klynger har samarbejde med de nordiske klyngeorganisationer Norwegian Smart Care Cluster, Business Region Gothenburg og Oulu Health, som Welfare Tech, siden 2015, har opbygget et tæt samarbejde under navnet NorCare.

Illustration: John Schnobrich, Unsplash og Welfare Tech.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png