• Forside >
  • Nyheder >
  • Ny nordisk koncern vil styrke udviklingen af intelligent taleteknologi
2021-05-17-Ny-nordisk-koncern-vil-styrke-udviklingen-af-intelligent-taleteknologi.jpg

Ny nordisk koncern vil styrke udviklingen af intelligent taleteknologi

Talegenkendelse, deep learning og kunstig intelligens kan optimere måden, som mennesker og computere arbejder sammen på – og frigive tid til kerneopgaver. Nu samler ny nordisk koncern kompetencerne og sætter fokus på udvikling af løsninger specifikt til de nordiske markeder. Udviklingsafdelingen bemandes primært i Danmark.

Medlemsnyhed

Omilon er navnet på en ny nordisk koncern bestående af de to tidligere virksomheder; norske Max Manus og svenske Conscriptor. Koncernens hovedsæde ligger i Sverige, mens udviklingsafdelingen ligger i Aarhus, hvor der er det rigtige faglige miljø. 

- Vi har valgt at satse på egen udvikling af talebaserede løsninger, der er forankrede og fokuserede på de nordiske sprog. Udviklingen af vores egen IP giver transparens og fuld kontrol, men kræver mange ressourcer i forhold til udvikling. Derfor har vi besluttet at styrke og udvide vores udviklingsafdeling, der primært bemandes i Danmark, fortæller Henric Carlsson, Group CEO i Omilon. 

Gode erfaringer med involvering

Udviklingsarbejdet foregår i tæt samarbejde med brugere hos regioner, kommuner og offentlige institutioner. 

- Kunstig intelligens og træning af deep learning systemer er ikke noget, vi kan gøre i vores laboratorium. Vi er nødt til at være ude og tale med brugerne, som har de oplysninger og den erfaring, der skal ind i systemerne. Det er i allerhøjeste grad et arbejde, som de forskellige brugergrupper skal involveres i, og det har vi rigtig gode erfaringer med i koncernen, siger udviklingschef Per Lundvald.

Frigøre tid fra administrativt arbejde 

Hos Omilon er målet at begrænse tiden, som bruges på administrative opgaver hos samfundsvigtige funktioner. Målgruppen er primært sundhedsvæsenet, kommuner, politiet og andre offentlige instanser. 

- Vores mål er at frigøre tid fra det administrative arbejde, som kan bruges bedre på kerneopgaven. Vi tror på, at talegenkendelse, som er en veletableret teknologi, der har vist sin værdi, blot er det første skridt på en længere rejse mod taleløsninger, der ikke blot genkender, men også forstår det talte input. Vi kommer til at fokusere mere på, hvordan teknologier som deep learning og kunstig intelligens kan optimere den måde, som mennesker og computere arbejder sammen på, fortæller Per Lundvald.  

Med den stærke nordiske forankring og det store fokus på udvikling i samarbejde med brugergrupperne, håber Omilon, at kunne bidrage til en fortsat positiv udvikling af de offentlige arbejdsgange og systemer. 

Fakta om Omilon:   

  • Koncernen beskæftiger mere end 220 medarbejdere på tværs af de skandinaviske lande.
  • Omilon blev stiftet, da kapitalfonden Verdane i 2020 opkøbte norske Max Manus og svenske Conscriptor for at forene virksomhederne i én samlet nordisk koncern.  
  • Virksomheden har hovedkvarter i Sverige og afdelinger i Danmark og Norge.  

Omilon er medlem af Welfare Tech. 

Billede: Omilon, Per Lundvald.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png