2021-03-23-Hvilke-teknologier-bruger-de-andre-kommuner-.jpg

Hvilke teknologier bruger de andre kommuner?

KL og KOMBIT har oprettet et nyt videncenter for digitalisering og teknologi. Videncentret har netop udgivet årets Teknologiradar, hvor man kan se, hvilke teknologier, der er udbredte i landets kommuner.

Hvis du vil opdateres på de teknologiske tendenser og digitale trends på kommunalt plan, er KL’s videncenter for digitalisering og teknologi et godt udgangspunkt. Videncentret tilbyder viden om teknologi, værktøjer, guides, skabeloner og eksempler, som er brugbare i arbejdet med digitalisering og teknolog i kommunerne.

Med videncenteret ønsker KL at stille viden og erfaringer til rådighed for alle medarbejdere, der arbejder med teknologi, forklarer Caroline Hegelund, leder af Innovations- og Teknologienheden i KL.

- Det vores forsøg på at understøtte kommunernes digitale transformation, ved at give alle kommuner let adgang til viden, inspiration og handlingsorienterede guides og værktøjer udarbejdet af KL og kommuner, forklarer Caroline Hegelund.

Læs mere om videncenteret her.

Hvilke teknologier bliver brugt i kommunerne – og hvad er der på vej?

Sociale apps og videoløsninger er de teknologier, som flest kommuner bruger på social- og sundhedsområdet i kommunerne. Det viser den årlige Teknologiradar fra KL, som netop er blevet udgivet.  

Teknologiradaren er et digitalt værktøj, som viser forskellige teknologiers modenhed her og nu i kommunerne. Derfor giver radaren et godt overblik over, hvilke teknologier, kommunerne har taget til sig. Man kan vælge en radar mellem en samlet radar samt radarer for 8 forskellige områder, ex. sundhed og ældre eller socialområdet.

27 teknologier er fordelt på skalaer alt efter, hvor modne de vurderes at være. De fire modenhedsstadier er:

KLAR

  • Ex. fra socialområdet: skærme og selvbetjening apps og sensorer.
  • Ex. fra sundhed og ældre: fysiske robotter og cloud-løsninger.

AFPRØV

  • Ex. fra socialområdet: machinelearning, wearables og tracking
  • Ex. fra sundhed og ældre: virtual reality og droner

HOLD ØJE

  • Ex. fra socialområdet: Digital twin og AR
  • Ex. fra sundhed og ældre: chatbots

AFVENT.

Andre tilbud fra Videncenter for digitalisering og teknologi

Modenhedsmodellen: selvevalueringsværktøj for digital omstilling. Værktøjet er et dialogredskab, som er målrettet chefer, ledere eller udviklingskonsulenter, der har et vist overblik over deres område.

Kerneaktiviteter:

  • Meetups: er en form for virtuelt netværk med to månedlige webinarer om digitale temaer og ny teknologi i kommunerne. 
  • Cases: Vi arbejder meget med cases til deling af viden og erfaringer. Vi har blandt andet arbejdet med kampagnen ’kommune deler’ 
  • Nyhedsbrev: Under kategorien ’Flere nyhedsbreve’ er der Nyt om digitalisering og teknologi. Det er et månedligt nyhedsbrev der samler artikler fra Center for digitalisering og teknologi samt videncenteret.  

Illustration: KL

Kontakt

Caroline Hegelund

LEDER AF INNOVATIONS- OG TEKNOLOGIENHEDEN

KL

Digitalisering og Teknologi

T: 4533703311

Download vCard

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig Welfare Techs nyhedsbrev og få nyheder fra netværket og invitationer til kommende arrangementer direkte i din mail-boks.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png