• Forside >
  • Nyheder >
  • Plejepersonalet får lettere ved at dokumentere med nyt it-samarbejde
2021-03-11-Plejepersonalet-får-lettere-ved-at-dokumentere-efter-nyt-it-samarbejde.jpg

Plejepersonalet får lettere ved at dokumentere med nyt it-samarbejde

Vi sparer tid og få ryddet ud i papirbunkerne. Vejle og Kolding er nogle af de kommuner, der har gavn af, at Sekoias kommunikationsplatform nu er en integreret del af it-platformen Nexus. Erfaringer fra de to kommuner viser, at partnerskabet mellem Nexus fra KMD og Sekoia effektiviserer arbejdsgangene for ansatte i plejesektoren.

Medlemshistorie fra Sekoia og KMD. Foto: Tobias Høher, CPO hos Sekoia og Nicolas Helt, Business Manager hos KMD underskriver aftalen om, at Sekoias kommunikationssystem nu kan integreres i KMD Nexus.

To ud af tre danske kommuner benytter it-platformen Nexus fra KMD. Nu bliver det muligt at anvende Sekoia i forlængelse af Nexus. Med de to systemer integreret flyder stamdata automatisk over i Sekoia, og plejepersonalet får oplysninger om f.eks. medicin og handlingsanvisninger lige ved hånden.

Vejen Kommune er en af de kommuner, der bruger Sekoia, og personalet giver udtryk for, at det har sparet meget tid, fordi papirbunkerne simpelthen er blevet udryddet. I stedet ligger al information og kommunikation på tablet’en. Bo Smith, som er områdeleder i Askov-Brørup i Vejen Kommune, fortæller:

- Det har været helt afgørende for os, at den partner, vi valgte, også var med på en udviklingsrejse, hvor vi kunne undgå dobbeltdokumentation. Indtil videre har vi fået en række elementer fra KMD Nexus vist i Sekoia, og vi kan kommunikere fra Sekoia og ind i Nexus. Vi er glade for, at der nu er udsigt til endnu mere integration, forklarer Bo Smith.

Kan dokumentere i samarbejde med borgeren

Også i Kolding Kommune giver integrationen af de to systemer værdi. Partnerskabet betyder, at Kolding Kommune kan fastholde sit ønske om at udføre så mange af de daglige opgaver så tæt på borgerne som muligt – inklusive de mange dokumentationsopgaver.

- Med kombinationen KMD Nexus og Sekoia har vi mere et dialogsystem end et dokumentationssystem. Vores personale kan tage skærmene med ind til borgerne og få en snak om, hvad de skal notere den dag, fortæller Gitte Meyer Larsen, chef for plejehjem, køkken og aktivitet i Kolding Kommune. Hun fortætter:

- Det er essentielt for os som kommune, at vi sammen med borgerne kan løse hverdagens opgaver. Når det er sagt, er der heller ingen tvivl om, at muligheden for at dokumentere sammen med borgeren samtidig sparer personalet tid og nedsætter risikoen for fejl. Eksempelvis når de kan håndtere udleveringen af medicin på stedet via de to systemer.

I øjeblikket er KMD Nexus og Sekoia rullet ud på tre af Kolding Kommunes 10 offentlige plejehjem.

Bruges på bosteder og plejehjem

Den nye integration er allerede i brug på bosteder og plejecentre, hvor personalet fra deres arbejdstablet holder styr på planlægning, dokumentation og kommunikation mellem borgere og personale. En vurdering fra KMD viser, at integrationen flere steder halverer utilsigtede hændelser med over 50 %. KMD vurderer, at Sekoia sparer personalet for omkring en tredjedel af tiden på kontoret. De steder, der anvender platformen, melder om forbedrede trivsels- og sygefraværstal.

Områdedirektør Christian Norman Scheuer fra KMD udtaler:

- Siden sin start har KMD Nexus haft en åben API-platform, og vi har i dag over 25 certificerede partnere. Den åbenhed forsøger vi hele tiden at udvide, og vi ser med stolthed det nye partnerskab med Sekoia som en afgørende milepæl i den strategi. Partnerskabet vil tilbyde kommunerne større sammenhæng i vores fremtidige borgernære produktudvikling, siger Christian Norman Scheuer.

Vejen Kommune, Vejle Kommune, Sekoia og KMD er medlemmer af Welfare Tech.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png