• Forside >
  • Nyheder >
  • Virksomheder får sparring om nye markeder fra eksperter på skærmen
2021-03-08-2Virksomheder-får-sparring-fra-eksperter-på-skærmen-kopi.jpg

Virksomheder får sparring om nye markeder fra eksperter på skærmen

Flere end 50 virksomheder har siden efteråret får virtuel sparring på nye internationale forretningsmuligheder. Welfare Techs koncept Booster Board er blevet en succes og bliver nu et tilbagevendende medlemstilbud. Få direkte feedback fra markederne i Norge, Sverige eller Tyskland.

Det er vanskeligt at opbygge et nyt internationalt marked, når grænserne er lukkede, og flyafgangene er aflyst. Men en del af forarbejdet kan laves online – hvis de rette personer er til stede.

Det viser Welfare Techs nyudviklede koncept, Booster Board, hvor danske og udenlandske virksomheder får virtuel sparring fra nye eksportmarkeder.

Tilbagemeldingerne fra danske og udenlandske virksomheder, der har medvirket i Welfare Techs Booster Boards, lyder bl.a.:

  • "Dette er en perfekt introduktion for os, som gerne vil ind på et nyt udenlandsk marked" - Trond Baade, Sales Manager, Anzyz, Sverige.
  • "Vi fik rigtig meget ud af at deltage i Booster Board. Vi fik bl.a. nye gode kontakter – og konceptet gav os anledning til at reflektere over vores egen praksis" - Morten Mathiesen, kommunikations- og marketingchef, Sekoia, Danmark.
  • "Et rigtig godt koncept, som funger fint, når vi er nødt til at være på afstand" - Juha-Matti Ranta, adm. dir. Medanets, Finland.

Hvad er et Booster Board?

Booster Board er et online koncept, hvor tre til fem virksomheder ad gangen får mulighed for at pitche deres løsning foran et ekspertpanel fra det land, de ønsker – i første omgang har Welfare Tech inviteret til Booster Board med fokus på markedet i Danmark, Finland, Norge eller Sverige.

I panelet sidder en række eksperter, som giver virksomhederne feedback på deres pitch og svar på deres spørgsmål. Hvert panel består af eksperter fra for eksempel en kommune, et hospital, en klynge (netværk), en videninstitution og en virksomhed.

Efterfølgende kan de deltagende virksomheder netværke og give feedback til hinanden.

Få adgang til en undenlandsk ekspert – hjemmefra

Ideen til konceptet opstod, da Welfare Tech ligesom andre oplevede, at internationale events og salgsrejser måtte aflyses som følge af COVID 19. Men virksomhederne kan jo ikke bare lukke ned for deres salg, og derfor udviklede Welfare Tech konceptet Booster Board.

International koordinator Karen Lindegaard fortæller, at den første tid efter corona var præget af et væld af tilbud om webinarer, hvor deltagerne kunne modtage.

- Vi ønskede at skabe et koncept, hvor alle deltagere har en aktiv rolle hele vejen igennem eventet - et koncept som forener virksomheder og eksperter fra potentielle eksportmarkeder, forklarer Karen Lindegaard.

Flere end 50 virksomheder har fået direkte feedback

Konceptet blev testet første gang i efteråret 2020, og indtil videre er der blevet afviklet 12 sessioner med deltagere fra fire lande og flere end 50 virksomheder.

- Vi vil gerne støtte vores virksomheder i deres eksportdrømme, selvom vi ikke kan invitere til studieture og besøg på udenlandske sygehuse. Med dette koncept udnytter vi det kæmpe internationale netværk, Welfare Tech har opbygget. Samtidig får virksomhederne direkte dialog med eksperter, der kan hjælpe dem videre til nye forretningsmuligheder. Det fungerer godt og tilbagemeldingerne er meget positive, siger Karen Lindegaard.

God feedback fra paneldeltagerne

Også paneldeltagerne får noget positivt ud af at møde potentielle leverandører på skærmen, fortæller Helle Heinemann, projektleder inden for implementering af velfærdsteknologi i Holbæk Kommune.

- Det var meget positivt at sidde i panelet på et Booster Board. Vi var flere i panelet med forskellig viden, og personligt lærer jeg også lidt om, hvad markedet bringer og hvilke potentielle løsninger, der er på vej. Jeg får et indblik i den generelle viden fra de øvrige deltagere, hvilket altid er en god ting, fortæller Helle Heinemann.

Mød nye eksperter fra Tyskland, Sverige og Norge

Der var overvældende interesse for de nordiske Booster Boards, Welfare Tech har afholdt henover vinteren. Derfor giver vi nu yderligere 20 virksomheder mulighed for at pitche deres løsning for henholdsvis et norsk og en svensk panel i april.

I samarbejde med økosystemet i Hannover har vi også skabt mulighed for, at virksomhederne kan pitche i to Hannover Booster Boards. Fokus for det to tyske sessioner bliver henholdsvis hospitalssektoren og plejesektoren.

Læs mere og tilmeld jeres virksomhed her.

Fakta

  • I Welfare Techs seneste medlemsundersøgelse svarede 44 procent af virksomhederne, at eksport til Norden var en prioritet.
  • Booster Board arrangeres af de fire danske klyngeorganisationer Life Science Innovation North Denmark, Copenhagen Healthtech Cluster og MedTech Innovation Consortium.
  • De danske klynger har samarbejde med de nordiske klyngeorganisationer Norwegian Smart Care Cluster, Business Region Gothenburg og Oulu Health, som Welfare Tech, siden 2015, har opbygget et tæt samarbejde under navnet NorCare.

Foto: Pexels.com

Kontakt

Karen-Lindegaard_NY.jpg

Karen Lindegaard

Seniorkonsulent

Welfare Tech

Internationalt samarbejde, klyngeudvikling, forretningsudvikling

T: +45 2461 1931

LinkedIn

Skype id : karen.santos.lindegaard

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig Welfare Techs nyhedsbrev og få nyheder fra netværket og invitationer til kommende arrangementer direkte i din mail-boks.

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png