OPI-SUBSITE

Ta’ skeen i den anden hånd - rehabilitering via mad og måltider

Kom til en sundhedsfaglig temadag i Praksis- og Innovationshuset, hvor du vil få konkrete eksempler og inspiration til rehabilitering via mad og måltidet.

Københavns Professionshøjskole i Praksis- og Innovationshuset

Sigurdsgade 26

2200 København N

Start: 16.05.2019 | kl. 09:15

Slut: 16.05.2019 | kl. 15:00

Et måltid består ikke kun af den mad, der bliver serveret. For mennesker, der er afhængige af andres hjælp for at få mad, bliver selve ernæringen ofte det vigtigste, og vi kommer måske til at overse, hvad rammerne omkring måltidet betyder, for at maden kan blive spist.

På denne temadag får du konkrete eksempler på, hvordan kommuner aktivt kan arbejde med rehabilitering gennem mad og måltider. Eksemplerne formidles af tre forskere fra ernæring- og sundhedsuddannelsen på Københavns Professionshøjskole, som alle arbejder tæt sammen med praksis som del af deres forskning i rehabiliteringsindsatser.

Temadagen vil ligeledes belyse baggrund og brug i praksis af kvalitetsmålingsværktøjet, Mealtime Quality Index (MQi), som anvendes inden for pleje- og omsorgssektoren til at kvalitetsmåle måltidssituationen.

Målgruppe

  • Sundheds- og køkkenfaglige kommunale ledere, nøglemedarbejdere og plejepersonale, social- og sundhedshjælpere, handicaphjælpere og velfærdsteknologikonsulenter 
  • Virksomheder som udvikler og/eller leverer mad- og måltidsløsninger til borgere inden for forebyggelses-, sundhedsfremme- eller rehabiliteringsområdet.
  • Interesseorganisationer og frivilligorganisationer.
  • Uddannelsesinstitutioner og forskningsinstitutioner.

Program

09:15 Registrering og kaffe

9:45 Velkomst
v/ Randi Villebro, Konsulent i Welfare Tech

10:00 Rehabilitering via mad og måltider
v/ Anne Marie Beck, docent, Københavns Professionshøjskole.

10:30 Operation Morgenduft – en morgenmadsklub for ældre på plejehjem
v/ Lise Justesen, lektor, ph.d., Københavns Professionshøjskole.

11:00 Pause

11:15 Mad med glæde – rehabilitering af hoved-hals-kræftpatienter
v/ Marianne Boll Kristensen, Erhvervs-ph.d.-studerende, Københavns Professionshøjskole /REHPA

11:45 Brugercase: måltidssituationen set fra borgerperspektiv

12:15 Frokost og netværk

13:00 Mealtime Quality Index
v/ Jakob Iversen, Partner i Carewarekompagniet

13:30 Praksiscase: Bredegaard Blindecenters arbejde med måltidssituationer
v/ Nina Sofie Rasmussen, ergoterapeut og klinisk underviser, Bredegaard Blindecenter

14:00 Opsamling, netværk og videre dialog under kaffen

Arrangementet slutter kl. 15:00. 

Information

Sted:

Københavns Professionshøjskole i Praksis- og Innovationshuset
Sigurdsgade 26
København N

Dato, Start:

16.05.2019
kl. 09:15

Dato, Slut:

16.05.2019
kl. 15:00

Arrangør:

Københavns Professionshøjskole, Welfare Tech samt Carewarekompagniet

Pris:

Arrangementet er åbent for alle. Deltagerne opkræves et beløb til dækning af lokaler, service og forplejning på 500 kr.

Kontakt

Randi_web.jpg

Randi Villebro

Konsulent

Welfare Tech

Forretningsudvikling og offentlig-privat samarbejde

T: +45 9320 2520

LinkedIn

Kontakt

Berit Mortensen

Specialkonsulent

Københavns Professionshøjskole

Det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet - Institut for Ernæring og Jordemoderkundskab

T: +45 5138 0325

Download vCard

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK 580b.png