OPI-SUBSITE
2021-01-20-etnoraid_vaerktoej_opiguidejpg'

Etnoraid – en hurtig metode til brugerinddragelse

Har du begrænset tid til din udviklingsproces – så brug etnoraid som en hurtig metode til at få indsigt i brugeres behov og adfærd.

Etnoraid er en metode til hurtigt at undersøge brugernes måder at leve på og håndtere udfordringer: fx sygdom, funktionsnedsættelse, hverdagen osv.

Når du bruger etnoraid vil du få nye indsigter i de mennesker og de ting, der er omkring dem - du går på opdagelse i brugerens verden. Du taler med dem, og ser hvordan de lever deres liv. På den måde får du både viden om hvordan personerne siger de oplever deres liv, og hvad de egentlig gør. Det er ikke altid det stemmer overens.

Etnoraid er særligt egnet, hvis du har begrænset tid og hurtigt vil have et indtryk af brugerne til produktet og deres behov. Etnoraids er en oplagt metode, både når man skal gå eksplorativt til værks i starten af et projekt eller tage en strategisk beslutning i løbet af et projekt. Metoden kan også bruges til at se nærmere på det fysiske miljø, som teknologien skal fungere i. 

Hvem er målgruppen?

Guiden er både til dig, der søger efter inspiration eller mangler konkrete værktøjer til en specifik udfordring eller fase i dit innovationsprojekt.  

Hvem har udarbejdet guiden?

Et etnoraid er en etnografisk metode.

Hvad koster det at bruge værktøjet?

Værktøjet er gratis.

Hent mere inspiration om etnoraid

Se video om brug af metoden

Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png