2017-03-14-Sonvision.jpg'

Akustikbilleder skaber ro i en kaotisk verden | Sonovision

Støjdæmpende akustikbilleder med beroligende motiver fra Sonovision skaber ro i en kaotisk verden - og har en gavnlig effekt på demente. Løsningen er taget i brug på demensplejehjemmet Kastaniehaven i Give, hvor de danske naturbilleder på støjdæmpende materialer har vist sig at have en beroligende virkning på demente med forvirring og angst.

Kategori : Produkter på markedet
Ejer : Sonovision ApS

På demensplejehjemmet Kastaniehaven i Give er der stort fokus på små og store tiltag, der kan bidrage til en god hverdag for beboerne. Sonovision har med sine akustikbilleder bidraget til en mere behagelig hverdag for både beboere og personale.

– Jeg havde store forventninger – og jeg må sige, de er blevet mere end indfriet. Man kan mærke en tydelig forskel i akustikken allerede, når man træder ind i huset. Begge demensafdelinger har fået en helt anden ro over sig; det er både det auditive men også det visuelle, der gør en stor forskel. Sonovisions billeder er meget smukke, helt tredimensionelle, fortæller demenskonsulent Ulla Riber Mortensen.

Akustikbilleder kombinerer behagelige motiver med god akustik

Sonovisions forskningsprojekter har være med til at afdække, hvilke motiver, personer i plejemiljøer finder mest behag i. Det har resulteret i en serie af velegnede danske naturmotiver, som kan overføres til lærred. Når lærrederne placeres på støjdæmpende materiale, har de vist sig at have en særlig gavnlig effekt på demente, som kan være præget af forvirring og angst. 

Mindre stressende hverdag for beboere og personale

Kastaniehavens lyddæmpende billeder har haft en markant positiv indflydelse på beboernes og personalets hverdag; den opleves ganske enkelt som mere behagelig og mindre stressende. Motiverne har været med til at fremme den gode samtale, og fungerer som erindringsværktøj for beboerne. De markante motiver fungerer endvidere som wayfinding for beboerne.

Skærmvægge fremmer følelsen af privathed

Projektet omfatter vægmonterede billeder og skærmvægge med naturmotiver. Både billeder og skærmvægge har en betydelig støjdæmpende effekt. Skærmvæggene deler store rum op og giver beboerne en bedre fornemmelse af privathed. 

Billeder med refleksfri og vaskbare overflader

Billederne er trykt på en refleksfri overflade, så beboerne undgår ubehagelige og forvirrende reflekser. Stoffet på billederne kan afmonteres og vaskes i vaskemaskine.

Hvem står bag?

Sonovision er specialiseret i helende arkitektur i plejemiljøer og har været initiativtager til flere forskningsprojekter vedrørende kunst i plejemiljøer. Virksomheden bruger egne og andres forskningsresultater til at fremme stimulerende og afstressende miljøer på plejehjem og hospitaler.

Læs mere: Demensvenlig indretning på plejehjemmet Kastaniehaven

Yderligere information

Sonovision er medlem af Welfare Tech - se her hvem de er

Læs mere om Sonovision på www.sonovision.dk eller kontakt direktør Karsten Andersen, Sonovision ApS, M. +45 7025 5552, karsten@sonovision.dk.


Tilknyttede nyheder


Støttes af

Welfare Tech er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

WT hjemmeside_DK_Erhvervsfremmebestyrelsen.png